Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-06-04



Birželio 4 d. Žagarėje atidarytas knygų namelis.

Į Knygų namelio atidarymo šventę pakviesti Žagarės gimnazijos 1 – 4 klasių mokiniai, jų mokytojos Elena Gurskienė, Daiva Navickaitė, Nijolė Vadapalienė, Virginija Briedienė ir knygai neabejingi žagariečiai. Šventėje taip pat dalyvavo Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė, Žagarės miesto seniūnas Saulius Kužmarskis.

Knygų namelis – po atviru dangumi įrengta nemokama bibliotekėlė, kurioje visi norintys nemokamai dalinasi ir naudojasi knygomis bei žurnalais. Čia nėra įpareigojimo, kad paimtą knygą privalai grąžinti.

Smagu, jog ši graži idėja, skatinanti dalinimąsi ir bendruomeniškumą, skleidžianti skaitymo malonumą ir populiarinanti literatūrą, pasitelkiant visuomenės pagalbą, atkeliavo ir į Žagarę. Šią iniciatyvą palaikė ir Žagarės seniūnas Saulius Kužmarskis, suorganizavęs namelio pristatymo ir pastatymo darbus.

Pradinių klasių mokiniai Danielius, Viktorija, Gustė, Vakaris, Lukas, Mantas, Aimanta, Karolina ir Samanta padeklamavo keletą eilėraščių ir citatų apie knygą. Seniūnas S. Kužmarskis  perkirpo juostą ir renginio svečiai galėjo pripildyti knygų namelį. Knygų padovanojo ir pirmi geranoriškai prie iniciatyvos prisidėjo vaikai.

Kviečiame visus praverti knygų namelio duris ir pasiimti dėmesį patraukusią knygą, o jei turite perskaitytą ar nereikalingą savo knygą, atneškite ją,  kad ir kiti patirtų skaitymo malonumą.

Žagarės bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28