Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-06-11



Birželio 11 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko projekto „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ skaitmeninių lyderių, konsultantų ir bibliotekininkų mokymai, kuriuos vedė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Vartotojų aptarnavimo skyriaus vedėja Laima Naujokienė.

Mokymų metu pristatyta projekto nauda gyventojams ir numatytos veiklos. Kalbėta apie numatomus skaitmeninių įgūdžių mokymus ir konsultacijas gyventojams, bendruomenių ir jaunimo (e.skautų) įtraukimą ir dalyvavimą projekte. L. Naujokienė teigė, kad projekto metu gyventojai išmoks efektyviai, saugiai, atsakingai naudotis informacinėmis technologijomis ir internetu, taip pat jo teikiamomis galimybėmis.

Mokymų dalyviams buvo pristatyti ir infrastruktūrinio projekto „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“ metu gauti specialieji (kūrybinis, programavimo ir inžinerinis) technologijų paketai. Direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė ir kompiuterių sistemų inžinierius Audrius Danielius pristatė ir pademonstravo specialiesiems technologijų paketams priklausančią įrangą: grafinę planšetę, LEGO WeDo 2.0 ir LEGO Mindstorms Education EV3 robotus, „Micro:bit“ mikrokompiuteriu sukurtą laikmatį, „Fischertechnik“ konstruktoriumi sukonstruotą saulės energija varomą automobilį.

Daugiau informacijos apie projektą „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ https://www.prisijungusi.lt

G. Vičiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28