Apie mus

Naujienos



Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kiekvienais metais dalyvauja Joniškio miesto šventės šurmulyje – ne išimtis ir šie metai.

    Liepos 3-čiosios vakarą estradoje prie Joniškio kultūros centro visi norintys galėjo pamatyti ir išgirsti dainuojamąją poeziją kitaip, kurią jazz, funk ir rock stiliais atliko Mindaugas Ancevičius ir gyvo garso grupė „Apokaliptinis bardakas“. Renginys vyko pagal Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vykdomą projektą „Įsitrauk“, kurį dalinai remia Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.
    Liepos 6-tąją bibliotekos darbuotojai dalyvavo šventinėje miestelėnų eisenoje, organizavo Mažąją knygų mugę ir edukacinius užsiėmimus, sulaukusius didelio joniškiečių ir miesto svečių dėmesio. Knygų mugė ir edukaciniai užsiėmimai vyko prie Joniškio kultūros centro. Edukacijų metu buvo galima sukonstruoti ir užprogramuoti robotukus, piešti 3D rašikliais, vartyti knygas su papildyta realybe, lipdyti smėlio skulptūras iš kinetinio smėlio. Išbandyti naujoves magėjo ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Taigi bibliotekos palapinė visada buvo pilna vaikų, jų tėvelių ir šventinio šurmulio.
    O Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos languose nuo pat liepos 1 dienos eksponuojamos net kelios parodos: Gabijos Malinauskaitės kūrybos darbų paroda „Draugų portretai“, Jolitos Skablauskaitės nepublikuotų piešinių paroda „Vasaros mintys, plūstančios pro atlapotus langus“, R. Klivio senovinių spynų ir raktų kolekcijos ekspozicija „Atrakink mano širdį“.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė



Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28