Apie mus

Naujienos

  2019-07-09



Prieš du mėnesius sėkmingai startavo dar viena asociacijos „Langas į ateitį“ vykdoma projekto „Prisijungusi Lietuva – efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė visuomenė“ veikla – e. skautų tinklo kūrimas. Kuriamas e. skautų tinklas vienija 14–29 metų savanorius, gebančius naudotis šiuolaikiniais išmaniaisiais įrenginiais ir pasiryžusius padėti vyresniems bendruomenės nariams išmokti efektyviau jais naudotis.

E. skautai kiekvieną norintį, kuris yra įsigijęs išmanųjį telefoną ar planšetę, supažindina su pagrindinėmis šių įrenginių funkcijomis, saugaus naudojimo taisyklėmis bei parodo jų galimybes (išmaniąsias programėles, WIFI, bendravimo socialiniuose tinkluose galimybes ir pan.). 

Kaip tapti e. skautu?

Prisijungti prie e. skautų tinklo veiklos kviečiami 14–29 metų jaunuoliai, įgudę naudotis išmaniaisiais telefonais ir galintys savo žiniomis pasidalyti su vyresnio amžiaus žmonėmis. Susidomėję ir norintys prisidėti prie šios iniciatyvos, pirmiausia turi užsiregistruoti svetainėje www.prisijungusi.lt/e-skautai. Ten yra visa informaciją, kuri padės pasiruošti būsimai veiklai. Atsakius į testo klausimus, parsisiunčiamas e. skauto pasas. Su juo jau galima keliauti į artimiausią biblioteką ir susitarus su bibliotekininku pradėti e. skauto veiklą“.

Kviečiame aktyvius jaunuolius, užsiregistravusius ir gavusius e. skauto pasą, apsilankyti mūsų bibliotekoje. Jums padės Informacijos ir kraštotyros skyriaus bibliotekininkė Rita Mačiukienė, tel. (8 426) 60088, el. paštas: intskaitykla@joniskis.rvb.lt. 

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-19