Apie mus

Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Svečių knyga 1997-2019

  2019-07-15



Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje yra unikalus dokumentas, vienintelis toks egzempliorius, labai branginamas ir saugomas. Jis atspindi aštuoniasdešimt antruosius metus skaičiuojančios Viešosios bibliotekos kelių dešimčių metų veiklą.

   Ši knyga – šimtų rankų liesta, vartyta, glostyta - mena ne tik bibliotekai, bet ir visam Joniškiui svarbias datas, susitikimus, žmones. Tai 1997 metais pradėta Viešosios bibliotekos Svečių knyga. Šiandien joje yra arti 500 įrašų, daugiau nei 1000 pasirašiusių. Tai tikras kraštotyros lobynas, mat daug įrašų joje paliko ir garbūs kraštiečiai. Nuoširdžius padėkos žodžius bibliotekai, skaitytojams, Joniškio krašto žmonėms dedikavo įžymus Lietuvos žmonės: rašytojai, poetai, dailininkai, kultūros veikėjai, muzikantai, dainininkai, politikai, sportininkai.
   Svečių knyga atspindi svarų Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos indėlį į kultūrinį ir visuomeninį Joniškio gyvenimą.
   Virtuali paroda „Joniškio viešosios bibliotekos Svečių knyga 1997-2019“ pristato 50 įrašų. Tai tik maža dalis Viešosios bibliotekos iniciatyva Joniškio krašte viešėjusių ir Svečių knygoje pasirašiusių žmonių. Reikia paminėti, kad pirmąjį lakonišką įrašą 1997 metais šioje knygoje paliko kraštietė rašytoja Jolita Skablauskaitė.
   „Tegul Jums būna gera ir su žmonėmis, ir su knygomis ...“, - 1999 metais po susitikimo Viešosios bibliotekos Svečių knygoje parašė poetė, muziejininkė  Aldona Ruseckaitė.
   Autografai virtualioje parodoje iliustruoti nuotraukomis iš Viešosios bibliotekos archyvų.
   Parodą rasite: https://www.joniskis.rvb.lt/virtualios-parodos/
   Malonaus žiūrėjimo!

Dalia Norvaišienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-15