Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-06-29



Birželio 29 d. buvo galima stebėti, kaip Maldenių bibliotekos link iš Skaistgirio ir Joniškio rieda jaunų dviratininkų grupelės, o nuo Linkaičių pusės traukia pėsčiųjų vora.

Joniškio S. Goeso ir Skaistgirio draugovių skautai su savo vadovėmis Edita Burbiene, Vilma Mingailiene ir Ingrida Jakiene  susitiko kaimo bibliotekoje aptarti  būsimos stovyklos Kurtuvėnų regioniniame parke, mokė vaikus rišti įvairius mazgus, pinti juostas, pasidaryti neštuvus, aptarė būsimo stovyklavimo smulkmenas. Atlikus užduotis buvo smagu susėsti prie bendro stalo ir paskanauti atsineštų vaišių, išgerti žolelių arbatos, pasiklausyti bibliotekininkės papasakojimų apie Maldenių ir aplinkinių kaimų praeitį, lankytinas vietas, žymius žmones.

Šis paruošiamasis žygis padėjo įvertinti jaunųjų skautų fizines jėgas, taip pat aplankytos žymesnės apylinkių vietos, tokios kaip nežinomo kareivio kapas Maldenmiškyje, Lietuvos Nepiklausomybės paminklas Tausėnuose, pravažiuota buvusi Butniūnų dvarvietė, neaplenkta Mergiūnų koplyčia, susipažinta su Maldenių kaimo biblioteka. Susitikimas baigėsi visiems darniai sudainavus Skautybės Šimtmečio dainą.

L. Adomaitienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28