Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-07-24



Liepos 24 d. Linkaičių kaime apsilankė Joniškio S. Goeso draugovės skautai. Jie iš Joniškio atvažiavo dviračiais.

Draugovė veikia penkti metai, jai vadovauja Vilma Mingailienė ir Ingrida Jakienė.

Svečiai bibliotekos pievutėje surengė edukaciją – iš pušų ir eglių kankorėžių, žvyro, skaldos, įvairių medžių šakų ir kitų medžiagų sukūrė basų kojų taką. Takas buvo tučtuojau išbandytas, pasklido ir juokas, ir aikčiojimai. Tokie takai pastaruoju metu labai populiarėja – juk pėdų masažas labai naudingas visam organizmui.

Edukacijos dalyviai Vakaris, Eimantė, Fausta, Paulina, Neda, Matas ir Lukrecija  bibliotekoje prie arbatos puodelio ir saldumynų pasidalijo įspūdžiais iš kelionių, žygių, stovyklų. Nepamirštamą patirtį vaikai ir paaugliai įgijo ką tik pasibaigusioje Baltijos šalių skautų stovykloje Latvijoje. V. Mingailienė išsamiai papasakojo apie organizacijos veiklą. Vadovės teigimu, skautų veikla – tai mokymasis per patirtį, o svarbiausia – atsakomybė, darbas komandoje. Sutartinai veikdami komandoje, S. Goeso draugovės skautai sėkmingai įrengė pirmąjį basų kojų taką. Tai dovana visiems Linkaičių ir aplinkinių kaimų gyventojams.

Bibliotekininkė skautams papasakojo apie Linkaičių kaimą, pasiūlė pasigrožėti talentingo linkaitiečio Antano Žatkevičiaus sukurtomis medžio ir akmens skulptūromis, nuvažiuoti prie senkapio, prie tvenkinio. Buvo suskaičiuotos ir išvardytos kaimo gatvės. Bibliotekininkė priminė, jog dvi gatvės – Džiugių ir Slėpsnių – įamžino jau išnykusių kaimų pavadinimus. 2019-ieji metai – Vietovardžių metai, todėl skautams buvo pasiūlyta balsuoti internetu ir padėti išrinkti gražiausius Lietuvos vietovardžius. Ši akcija iki liepos 24 d. vyko portale lrt.lt.

S. Goeso draugovės skautams labai patiko pasisupti Linkaičių kaimo bendruomenės įrengtose sūpuoklėse, apžiūrėti A. Žatkevičiaus kūrinius, paiškylauti prie Linkaičių tvenkinio.
 
Aleksandros Stulginskienės inf. ir nuotr.

 



Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28