Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-08-06



Maldenių bibliotekoje liepos–rugpjūčio mėn. vyksta edukacinių renginių ciklo „Kiekviename mūsų slypi kūrėjas“ įvairūs užsiėmimai.

Visi norintys galėjo išmokti daryti iš popieriaus ir fetro gėles, drugelius, atvirukus, dovanų maišelius ir juos dekoruoti. Rugpjūčio 6 d. pravesti kūrybinius užsiėmimus buvo pakviesti Joniškio r. savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojai Dovilė Valuckienė bei Audrius Danielius.

Dovilė pravedė  edukacinį kvilingo užsiėmimą. Kvilingas – tai meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės sukamos į ritinėlius ir iš jų formuojamos įvairios figūros bei kompozicijos. Pirmiausia ji pademonstravo savo darbelius, tarp kurių buvo velykiniai kiaušiniai, atvirukai ir kt. Įvairiausių spalvų ir formų gėlių žiedai, ornamentai stebino susirinkusius grožiu ir atlikimo kruopštumu. Dovilė dalyvius supažindino su kvilingo atsiradimo istorija ir panaudojimu, kaip be didelių sąnaudų sukurti išties puikius kūrinius. O naudoti juos galima įvairiai – atvirukams, kvietimams, dovanoms dekoruoti, interjerui puošti. Dalyviai noriai darė įvairias kompozicijas.

Kol moterys ir mergaitės kūrė grožybes iš popieriaus juostelių, Audrius su berniukais užsiiminėjo robotukų konstravimu. Užsiėmimų metu vaikai rinko konstruktorių pagal norimą modelį, vėliau jį programavo, kad galėtų atlikti paprastus veiksmus – pavažiuoti į priekį ir grįžti, pakelti ir nuleisti ranką. Išmokus LEGO robotus surinkti ir su Audriaus pagalba suprogramuoti, reikėjo kantrybės juos ir išardyti. Konstravimas sudomino ir vieną mergaitę, kuri savo smalsumu lenkė net berniukus.

L. Adomaitienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07