Apie mus

Mažieji smaližiai rinkosi į kūrybines dirbtuves Jurdaičiuose



Vasarai įpusėjus Jurdaičių filiale rinkosi pasakų ir saldumynų mėgėjai – vyko 3 dalių kūrybinės dirbtuvės „Smaližių pasakų šalyje“. Pasakos – neatsiejama vaikystės dalis, suprantamiausias būdas vaikui pažinti jį supantį pasaulį, suprasti gyvenimo dėsnius, gėrio ir blogio priešpriešą.

Šį kartą vaikams pasiūlyta į pasakas pažiūrėti kitaip – paistelkiant kūrybiškumą. Užsiėmimams pasirinkta Kęstučio Kasparavičiaus pasaka „Tinginių šalis“. Knygelės pavadinimas renginio metu buvo pervadintas „Smaližių šalimi“.  Pasakas mažiesiems draugams skaitė bibliotekos skaitytojos Aurėja, Dovilė ir Kamilė. Vaikams įdomiausia pasakos dalis buvo saldžioji nuotykių kelionė. Renginio dalyviams pasiūlyta į „Smaližių šalį“ keliauti visiems drauge, įveikiant įvairiausias pasakos kelionėje sutiktas veiklas bei užduotis.

Vaikai stebuklingąją pasakų šalies sieną gamino iš vaflių, kurie buvo  kepami renginio metu. Pirmame užduočių etape vaikams reikėjo pasirinkti bilietą į pasakų šalį. Kiekvienas renginio dalyvis išsirinko sau patinkantį lipduką – šypsenėlę, kuri vaikučius lydėjo viso renginio metu. Įsigijus bilietą buvo galima keliauti toliau – vaikai visi drauge gamino „Smaližių“ pasakos dekoracijas. Buvo piešiamos saldžios raidės, spalvinami bei klijuojami papuošimai prie pasakų namelio.  Kūrybinio proceso metu visi labai stengėsi, todėl rezultatas išėjo puikus. Skaitant pasaką vaikai patyrė daugybę nuotykių keliaudami drauge: rinko spalvotus kamuoliukus pagal spalvas, dėliojo dėlionę – takelį, kuris vedė tolyn per pasaką. Vaikai ragavo spalvotus akmenukus, kurių skonį reikėjo atspėti norint patekti į tolimesnį pasakos etapą.

Kita kūrybinių dirbtuvių dalis pavadinta „Ledamedžiu“. Skaitomos pasakos metu smaližiai ne tik išgirdo, kokių nuotykių patyrė pasakos veikėjai,  bet ir sužinojo, kaip pagaminami tikri valgomi ledai. Renginio dalyviai turėjo galimybę patys pagardinti ir pasipuošti savo ledų porciją įvairiais norimais pagardais bei saldainiukais.

Trečia kūrybinių dirbtuvių dalis pavadinta „Tortamiesčiu“, kuriuo buvo užbaigtas kūrybinių dirbtuvių ciklas. Finalinėje dalyje visi mažieji smaližiai ne tik puošė bei ragavo tortą, bet ir kiekvienas gavo po prizą.

Daug smagių ir įdomių užduočių  vaikai atliko 3 kūrybinių dirbtuvių metu. Smaližių pasakos siena buvo įveikta, ištyrinėtas „Ledamedis“ bei aplankytas ir išragautas „Tortamiestis“. Mažieji smaližiai sotūs, linksmi ir truputį pavargę po kelionės pasakoje išsiskirstė į namus pasižadėdami, kad visada galės sugrįžti į  „Smaližių pasaką“, kai skaitys  Kęstučio Kasparavičiaus pasaką „Tinginių šalis“, kurioje ir vėl  vaikučių lauks įvairūs nuotykiai.

D. Užkuraitienės inf. ir nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28