Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-08-23



Rugpjūčio 23 dieną Plikiškių biblioteka kartu su kaimo bendruomenės nariais, Elėjos miestelio bendruomene pasienyje su Latvija, ties buvusiu Kalvių pasienio postu, organizavo mažąjį Baltijos kelią.

Visi gyva grandine susikibo rankomis kaip prieš 30 metų. Vėjyje plevėsavo Lietuvos ir Latvijos vėliavos, buvo sugiedotos abiejų šalių tautinės giesmės. Susirinkusius su šia įsimintina data pasveikino Satkūnų seniūnė Regina Butkienė ir Elėjos savivaldybės atstovė Lyga Rozenbacha. Apie Baltijos kelio reikšmę kalbėjo Plikiškių filialo vyresnioji bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė. Skambėjo latvių moterų ansamblio ir jaunosios atlikėjos Darijos gitara atliekamos dainos.

Džiugu, kad žinią apie Baltijos kelio minėjimą į savo šalį parveš turistai iš Taivano, kurie tuo metu vyko pro šalį ir susidomėjo šiuo įvykiu. Svečiams iš tolimos šalies labai patiko lietuviškas varškės sūris, pyragai, kuriais vaišinosi visi susirinkusieji.

Žmonės ilgai nesiskirstė, dėkojo vieni kitiems už jautrų ir įsimintiną minėjimą. Ne vienas iš jų dalyvavo ir pirmajame Baltijos kelyje. Vėliau bibliotekoje vyko LRT filmo „Ir ateis ta diena“ peržiūra.

Plikiškių biblioteka dėkinga Elėjos miestelio bibliotekos darbuotojoms Dacei Račei, Veronikai Andrejevai, Plikiškių kaimo bendruomenės „Šaltinis“ pirmininkui Vaclovui Martinaičiui už bendradarbiavimą,  „Saulės“ pagrindinės mokyklos direktoriui Tomui Armonavičiui už suteiktą transportą.
 
A. Kriščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28