Renginiai

Paskutinis vasaros nuotykis

  2019-08-30



Kepalių biblioteka kartu su kaimo bendruomene „Ašvinė“ suorganizavo kaimo vaikams ir jaunimui popietę „Paskutinis vasaros nuotykis“.

Pirmąją popietės dalį sudarė linksmosios estafetės, kuriose reikėjo parodyti savo greitumą, lankstumą, sumanumą ir žinias: išdėlioti ir vėl surinkti bulves, šuoliuoti suspaudus tarp kojų balioną, žengiant nuo vieno kartono lapo ant kito eiti per „pelkę“, prisiminti kuo daugiau vardų, sudėlioti iš raidžių žodžius ir t.t.

Antroji popietės dalis – lobių paieškos. Lobiai buvo paslėpti koduotomis spynomis užrakintose skryniose, o kodus komandos turėjo išsiaiškinti suradusios bendruomenės teritorijoje paslėptas užduotis. Pirmiausia komandos ieškojo žemėlapio, kuriame buvo pažymėta vieta, kur paslėptas pirmojo kodo skaičius ir užuominos apie paslėptą kitą užduotį. Užduočių būta įvairių:  išsiaiškinti, koks skaičius praleistas dainos posmelyje, įminti mįslę ir iš atsakymo išbraukus nereikalingas raides sužinoti skaičių. Sunkiausiai komandoms sekėsi spręsti grybų lygtis. Galvas pasukti teko ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, nes ir pastarieji  ne iš karto prisiminė seniau girdėtų dainų žodžius ar retesnio krūmo vietą bendruomenės kieme. 

Visos užduotys buvo įvykdytos, skrynios atrakintos, saldūs lobiai surasti. Paieškos gerokai užtruko, todėl visi išalko. Renginio dalyvius rudeniniu šiupiniu pavaišino bendruomenės vyrai.

Ritos Blavaščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28