Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-08-30



Paskutinę vasaros dieną Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Gataučių filiale vyko popietė „Knygų naujienos paaugliams“.

Šios popietės tikslas  – skatinti jaunimą skaityti bei domėtis literatūra. Trumpai naujai gautas knygas  susirinkusiems pristatė bibliotekininkė Lina Lukošiūnienė. Savo draugams skaitytas knygas pristatyti sutiko aktyvios bibliotekos skaitytojos Jurgita Mekytė ir Amanda Janulytė. Didelį įspūdį Jurgitai Mekytei paliko neseniai perskaityta  švedų rašytojos Kristinos Ohlssonos knyga „Stiklo vaikai“. Tai pasakojimas apie dvylikametę Bilę, kuri po tėčio mirties su mama persikelia gyventi į naujus namus. Paauglei naujieji namai neteikia jokio džiaugsmo.  Jaučiamas senųjų namų, tėčio ir draugų  ilgesys. Jurgita atvirauja, kad šiame pasakojime intriga sukuriama nuo pat pirmųjų puslapių. Naujame name siūbuoja šviestuvai, netgi lupasi nauji dažai, todėl niekas čia ilgai neištveria. Knygos autorė kviečia skaitytojus nors trumpam tapti detektyvais ir išsiaiškinti senojo namo paslaptis. 

Amanda Janulytė pasiūlė perskaityti garsaus britų rašytojo Philipo Pullman knygą „Laikrodžio širdis“. Tai –  šiuolaikinė pasaka, kurioje gausu mokslinės fantastikos, detektyvo, nuotykių ir siaubo istorijos elementų. Įtraukianti ir šiurpoka mažo miestelio laikrodžio istorija. Ši istorija skaitytojai Amandai paliko neišdildomą įspūdį ir supratimą, kad norint pagauti sėkmę, turi gyvenime įdėti daug pastangų.   

Bibliotekininkė padėkojo skaitytojoms Jurgitai ir Amandai už įdomius knygų pristatymus ir pakvietė kitą pristatymą bibliotekoje surengti gruodžio mėnesį, artėjant gražiausioms metų šventėms.  

Linos Lukošiūnienės inf.
Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28