Apie mus

Naujienos

  2019-09-13



Atrankinis turas vyks lapkričio 7 d. 13 val. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje. Registruotis galima iki lapkričio 1 d. telefonu 862011372, el. paštu vaikai@joniskis.rvb.lt

Jau tradiciniu tapęs Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos rengiamas „Didysis knygų pristatymo konkursas“ vėl grįžta!

Konkursu kaip ir kasmet siekiama populiarinti kokybišką bei vertingą lietuvių ir užsienio šalių įvairių žanrų literatūrą vaikams, skatinti moksleivių kūrybiškumą, ugdyti gebėjimą kritiškai vertinti, atsirinkti knygas; didinti susidomėjimą knygomis ir skaitymu.

Konkurso apimtys kasmet plečiasi, daugėja jaunimo, norinčio kūrybingai pristatyti mėgstamas knygas savo bendraamžiams ir draugams. Šiemet konkurse dalyvauja dar daugiau bibliotekų iš Akmenės, Joniškio, Kelmės, Mažeikių, Pakruojo, Plungės, Telšių, Šiaulių rajonų, Panevėžio apskrities ir Šiaulių miesto, kuriose vyks atrankiniai konkurso turai.

Atrankinių turų nugalėtojai (po tris iš kiekvienos bibliotekos: 1 dalyvis (ar dalyvių grupė) iš I–IV klasių, 1 – iš V–VIII klasių ir 1 – iš IX–XII klasių) deleguojami į baigiamąjį turą, kuris vyks Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje lapkričio 14 d.

Nori dalyvauti konkurse? Tai labai paprasta – registruokis į konkursą vienas ar kartu su draugų, bendraklasių grupe (ne daugiau nei 5 asmenys), parenk 5 minučių trukmės patikusios knygos pristatymą ir laimėk vertingų prizų!

Iki lapkričio 1 d. kviečiame moksleivius registruotis į konkurso atrankinį turą Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje el. pašto adresu vaikai@joniskis.rvb.lt arba telefonu 8 620 11 372 Atrankinis turas vyks lapkričio 7 d.

Originaliausius pristatymus atrinks kompetentinga vertinimo komisija pagal šiuos kriterijus:

  • knygos vertės, autoriaus ir iliustracijų atskleidimas;
  • pristatymo kūrybiškumas, originalumas, išradingumas;
  • gebėjimas atsirinkti vertingą literatūros kūrinį;
  • komunikacija su auditorija;
  • retoriniai ir vaidybiniai gebėjimai;
  • asmeninės patirties, apsiskaitymo demonstravimas.

 

Atsižvelgus į konkurso dalyvių pasirodymus, gali būti skiriami įvairūs papildomi apdovanojimai, pavyzdžiui, už originalumą, už novatoriškumą, už meniškiausiai pristatytą knygą ir t. t.

Daugiau informacijos apie konkursą ir jo nuostatus rasite Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos tinklalapyje www.savb.lt arba „Facebook“ paskyroje.

 

„Didžiojo knygų pristatymo konkurso“ globėja – roko grupė „Colours of Bubbles“.

Konkurso organizatorė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Paskutinio redagavimo data: 2019-09-13