Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-09-19



Rugsėjo 19 d. minint Europos paveldo dienas Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka jaunimui suorganizavo interaktyvias orientacines varžybas „Atrask senąjį Joniškį“.

Nepabūgę lietingo oro ir naudodami išmaniąją telefono programėlę „Actionbound“ varžybų dalyviai atsakinėjo į klausimus ir ieškojo senojo Joniškio pastatų ir vietų, tokių kaip buvęs KGB pastatas, Raudonoji infekcinė ligoninė, knygynas, mėsinė, pieninė, Baltoji ligoninė, viešbutis „Baltija“ ir kt. Dalyviams reikėjo ne tik surasti vietą, bet ir įvykdyti nurodytą užduotį – pasidaryti asmenukę prie nurodyto pastato ar jį nufilmuoti. Varžybose dalyviai rungėsi dvejose kategorijose – pėsčiomis ir dviračiais. Įveikę visas užduotis mažiau nei per valandą, dalyviai grįžo į varžybų starto pradžią, kur buvo apdovanoti diplomais ir specialiais prizais. Smalsumo vedama išbandyti maršrutą pasisiūlė ir vyresniųjų komanda – Dalia Motik ir Emilija Karoblytė. Pažinodamos senąjį Joniškį geriau, jos varžybų maršrutą įveikė greičiau nei jaunimo komandos. Jų nuomone, maršrutas tikrai įdomus, kurį išbandyti galėtų kiekvienas, kuriam patinka keliauti, domėtis miestų istorija, paveldo objektais. Skaistgirio jaunimo klubą atstovavę dalyviai teigė, kad varžybos buvo išsamios ir naudingos, nes suteikė žinių apie kadaise buvusias kitokias Joniškio pastatų funkcijas nei dabar.

Sukurti maršrutai „Atrask senąjį Joniškį“ (pėsčiomis, dviračiais, paspirtuku) yra prieinami visiems ir juos galima išbandyti kiekvienam, tereikia į telefoną parsisiųsti išmaniąją programėlę „Actionbound“ ir joje paspaudus funkciją „ieškoti“ įvesti maršruto pavadinimą „Atrask senąjį Joniškį“.

Dėkojame renginio partneriams Joniškio turizmo ir verslo informacijos centrui už maršruto objektų parinkimą.

Renginys buvo vykdomas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Įsitrauk“, kurį dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.
G. Vilčiauskienienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07