Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-09-25



Rugsėjo 25 d. popietę Skaitytojų aptarnavimo skyriuje vyko vasaros skaitymo skatinimo programos „Skaitymo iššūkis“ aptarimas ir dalyvių apdovanojimas.


Į susitikimą buvo pakviesti iššūkį įveikę dalyviai, rezultatus apibendrino Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė. 2019 metų rezultatai pranoko visus lūkesčius, nes per vasarą lietuviai perskaitė daugiau nei 74 tūkst. knygų, iššūkį įveikė 10 339 dalyviai, Joniškio rajone – apie 130. Dėl techninių programos kliūčių ne visi dalyviai pateko į įveikusių iššūkį sąrašus, nors ir gavo patvirtinimą, kad sėkmingai užsiregistravo.
 
Vieniems, 5 knygų per vasarą iššūkis atrodė juokingas, kitiems reikėjo pasistengti. Susitikimo dalyvė Virginija Pučkuvienė sakė, kad įveikė dar vieną iššūkį – naudojimosi technologijomis. Džiugu, kad buvo skaitoma šeimose. Jauniausias iššūkio dalyvis Ignas Šilinskas – ikimokyklinukas, o sesė Ugnė – gimnazistė. Inga Karbauskienė iššūkį įveikė drauge su dukra Austėja. Mokytojos Vitalija Klimienė ir Gitana Janiulienė lengvai išsirinko iššūkiui tinkamas knygas. Visiems dalyviams įteikti organizatorių įsteigti prizai.
 
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė supažindino su Metų knygos rinkimuose dalyvaujančiais prozos ir poezijos knygų  penketukais ir paragino balsuoti renkant Metų knygą.
 
  E. Šukienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28