Renginiai

Bendras Lietuvos-Latvijos renginys Plikiškiuose

  2019-09-25



Rugsėjo 25 dieną Plikiškių skyriaus-daugiafunkcio centro salėje įvyko bendras Lietuvos-Latvijos bendruomenių renginys „Kai susipina muzika, dainos, žodžiai“ pagal projektą „Kūrybiškai bendradarbiaudami daugiakultūrinėje aplinkoje skatinsime bendruomenių veiklos plėtrą“, kurį vykdo Plikiškių biblioteka kartu su Plikiškių bendruomene „Šaltinis“.

Į renginį atvyko Elėjos miestelio bibliotekos darbuotojos, bendruomenės nariai kartu su seniūnu Ingu Zaličiu, moterų ansamblis „Varaviksne“ ir Rudiškių folkloro ansamblis „Rudbala“.

Susitikimo pradžioje Elėjos seniūnas I. Zalitis padėkojo plikiškiečiams už  bendradarbiavimą, draugystę, bendras dviejų bendruomenių veiklas. Satkūnų seniūnė Regina Butkienė palinkėjo visiems, kad ši draugystė augtų, klestėtų ir truktų dar ilgai. Plikiškių filialo bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė pasidžiaugė projekto sėkme, priminė, kad šis renginys  ̶  trečiasis projekto etapas.

Renginio  metu skambėjo Plikiškių moterų ansamblio „Versmė“ dainos. Ansamblis „Varaviksne“ pakvietė pasiklausyti latvių liaudies dainų, o „Rudbalos“ kolektyvas ne tik džiugino skambiomis liaudies dainomis, bet ir pakvietė visus išmokti 2 liaudies šokius  ̶  „Tranksverą“ ir „Pliauškutį“.

Bendras pasibuvimas tęsėsi prie arbatos puodelio bendraujant latviškai ir lietuviškai, klausantis viešnios Marijanos kūrybos latvių kalba. Džiugu, kad kai kurie svečiai supranta lietuvių kalbą, išsaugojo savo senelių tarmes, ieško sąsajų su lietuvybe.

Šis renginys dar kartą įrodė, kad kiekvienas galime didžiuotis gausiu folkloro paveldu, kad liaudies dainos, šokiai, nacionaliniai rūbai suartina ir tebėra svarbi mūsų šiuolaikinio gyvenimo dalis tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje.
 
A. Kriščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28