Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-09-30



Rugsėjo 30 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko metodinis darbuotojų pasitarimas, kurio metu kalbėta korupcijos prevencijos tema, dalintasi gerąja patirtimi, pristatyta Lietuvos bibliotekininkų draugijos veikla bei naujos redakcijos Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamų projektų ir priemonės „Skaitymo skatinimo ir kraštiečių kūrybos sklaida“ vykdymo, finansavimo, atsiskaitymo tvarkos aprašas.

Korupcijos prevencijos tema kalbėjo ir korupcijos apraiškas Lietuvoje pristatė Rita Šikšnienė, Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio viršininkė. Svarbiausia, lektorės nuomone, žinoti įstatymus ir elgtis pilietiškai, nes korupcijos plitimas priklauso nuo kiekvieno piliečio elgesio ir veiksmų. Bibliotekininkams lektorė patarė ne tik patiems laikytis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymo, bet ir šviesti, mokyti lankytojus.

Pasitarimo metu direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė pristatė pranešimą „Kuo gyvena pasaulio bibliotekos“, kurio metu dalijosi naujausiomis žiniomis, parsivežtomis iš 85-osios Tarptautinės bibliotekų asociacijų ir institucijų federacijos (IFLA) generalinės konferencijos ir asamblėjos bei ERASMUS+ projekto „Mąstymas modeliavimas“. Jos nuomone, pagrindinės iniciatyvos, kurias pristato ir įgyvendina pasaulio bibliotekos, yra susijusios su Jungtinių Tautų darnaus vystymosi iki 2030 m. tikslais.

Lietuvos bibliotekininkų draugijos Joniškio skyriaus pirmininkė Zita Grigutytė pristatydama įgyvendintas draugijos veiklas džiaugėsi bibliotekininkų aktyvumu ir dalyvavimu siūlomose draugijos iniciatyvose. Šiemet Lietuvos bibliotekininkų draugija minėjo 30 metų veiklos jubiliejų, o LBD Joniškio skyrius – 20. Šia proga pasveikintos LBD Joniškio skyriui vadovavusios draugijos pirmininkės Eglė Šukienė, Jovita Šimkevičiūtė, Dovilė Kurlienė ir Vijoleta Kuprevičienė. Po pasitarimo LBD Joniškio skyriaus 20 metų jubiliejaus proga suorganizuota metodinė išvyka į Akmenės rajono savivaldybės viešąją ir Papilės miestelio Kazio Narščiaus biblioteką.

Pasitarimo pabaigoje Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė pristatė naujai patvirtintą Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamų projektų ir priemonės „Skaitymo skatinimo ir kraštiečių kūrybos sklaida“ vykdymo, finansavimo, atsiskaitymo tvarkos aprašą.

 
G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28