Renginiai

Pažintinė išvyka į Elėją

  2019-10-08



Spalio 9 dieną Plikiškių, Rudiškių kaimų bibliotekininkės Aušra Kriščiūnienė ir Irena Lacienė kartu su šių kaimų bendruomenės nariais vyko į pažintinę išvyką pagal vykdomą projektą „Kūrybiškai bendradarbiaudami daugiakultūrinėje aplinkoje skatinsime bendruomenių veiklos plėtrą“.

Pirmiausia aplankyta Elėjos miestelio biblioteka. Jos darbuotoja Dace Race papasakojo bibliotekos atsiradimo istoriją, kalbėjo apie vykstančias veiklas vaikams ir suaugusiems, knygų išdavimo tvarką, skaitytojų parodas. Bibliotekos lentynose rastas ir latvių-lietuvių kalbų žodynas, Jurgos Ivanauskaitės kūriniai latvių kalba, apžiūrėta skaitytojos tapybos darbų paroda.

Kita išvykos stotelė – Elėjos dvarvietė ir jos parkas. Iš 17 buvusių dvaro statinių šiuo metu išsaugotas ir veikia tik Arbatos namelis, kurio šeimininkė Kristina Jankoviča-Zumente pakvietė pakeliauti senųjų dvaro savininkų Medemų takais, papasakojo graudžią legendą apie grafaitę Dagmarą, pavaišino kvapnia vietos žolynų arbata.

Arbatos namelyje buvo aptartos projekto veiklos, pasidžiaugta sėkmingu jo įgyvendinimu, numatyti planai ateičiai. Kartu keliavę „Rudbalos“ kolektyvo nariai pakvietė pasiklausyti romantiškų dainų. Puiki namelio akustika paskatino  visus kartu atlikti gerai žinomas Latvijoje ir Lietuvoje dainas, tarp kurių ir Raimondo Paulso „Geltoni lapai“ ir „Giminių daina“.

Nostalgiškai nusiteikę išvykos dalyviai dar ilgai keliavo rudeninio parko takeliais, atrasdami naujus interaktyvius parko akcentus - skulptūrą „Meilei“, statinį „Pokalbis“ ir tiltelį per tvenkinį. Graži kelių bendruomenių bendrystė tęsiasi, nes lapkričio mėnesį jau numatyta Plikiškių bibliotekos skaitytojos R. Petraitytės nertų žaislų paroda Elėjos bibliotekoje.
 
A. Kriščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28