Renginiai

Edukacinis užsiėmimas Satkūnų bibliotekoje

  2019-10-10



Spalio 10 d. Satkūnų bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Susipažinkite: kvilingas“.

Užsiėmimą  vedė Joniškio r. savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė  Dovilė Valuckienė. Pirmiausia buvo supažindinta su pačia „kvilingo“ sąvoka.  Kvilingas – tai meno rūšis, kai siauros popieriaus juostelės sukamos į ritinėlius ir iš jų formuojamos įvairios figūros bei kompozicijos. Dovilė dalyves supažindino su kvilingo atsiradimo istorija ir panaudojimu, kaip be didelių sąnaudų sukurti puikius kūrinius. Kvilingo technika sukurtas dekoracijas galima naudoti įvairiai – dekoruoti dovanėlę, šokoladą,  gaminti atvirukus,  kvietimus, interjerui puošti.

Pirmiausia ji pademonstravo savo darbelius, tarp kurių buvo paveikslas, skirtas mamos dienai, įvairūs atvirukai, velykiniai kiaušiniai  ir kt. Įvairiausių spalvų ir formų gėlių žiedai, ornamentai stebino susirinkusius grožiu ir atlikimo kruopštumu.

Pasigrožėjusios darbeliais užsiėmimo dalyvės pačios suskubo kurti įvairias kompozicijas, kurias žadėjo panaudoti sveikinant savo artimuosius bei draugus, keliaujant į svečius.

J.Mažrimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28