Renginiai

„Senjorų dienos internete“ grįžo!

  2019-10-29



Sėkmingai startavusi teminė akcija „Senjorų dienos internete“ sugrįžo š. m. spalio 21–25 d. Visą savaitę projektas „Prisijungusi Lietuva“ rengė internetinius seminarus, kuriuos buvo galima žiūrėti Lietuvos viešosiose bibliotekose ir jų filialuose.

Akcijos „Senjorų dienos internete 2019“ tikslas –  skatinti vyresnio amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, pažinti grėsmes bei netikras žinias, saugiai ir atsakingai naudotis aktualiomis e. paslaugomis, nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius.

Akcijos metu,  viešosiose bibliotekose ir jų filialuose, senjorai ir visi norintys kasdien nuo 11 val., galėjo žiūrėti vis kitas vaizdo transliacijas, užduoti klausimus. Internetiniuose seminaruose metu, savo sričių ekspertai ir žinomi Lietuvos žmonės dalinsis žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose sferose. O senjorai iš visos Lietuvos internetu galėjo užduoti ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Tiesiogines transliacijas ar jų įrašus taip pat buvo galima žiūrėti ir visuose išmaniuosiuose įrenginiuose, turinčiuose interneto prieigą (visas transliacijas galima rasti svetainėje www.prisijungusi.lt ). 

Joniškio rajone šias transliacijas stebėjo beveik 273 senjorai: Viešojoje bibliotekoje – 75 ir  filialuose – 198. Daugiausia senjorų susirinko Plikiškių filiale – 48.

Spalio 21 d. Transliacijos „Technologijų vitaminai“ metu aptarta e. recepto nauda, kalbėta, kur ieškoti patikimos informacijos apie Lietuvoje registruotus  ir kompensuojamus vaistus. Technologijų pagalbą ir naudą sportuojant, pristatė transliacijos viešnia Joana Bartaškienė.

Spalio 22 d. transliacijos tema „Pats sau gidas“. Kaip keliauti patogiai ir pigiai, kaip planuoti keliones Lietuvoje ir ne tik, kaip technologijų pagalba planuojamos kelionės viešuoju transportu, nuosavu automobiliu ar lėktuvu, kaip rasti viešbučius, lankytinus objektus ar pramogas, maršrutus žemėlapyje – apie visą tai senjorai sužinojo šios transliacijos metu.

Labai didelio susidomėjimo sulaukė spalio 23 d. transliacija „Bankas tavo delne“. Šiandien bankas telpa telefone, o asmeninis biudžetas – mokėjimo kortelėje. Kaip įgyti pasitikėjimo naudotis bankininkyste telefone, kaip su savo pinigais tvarkytis moderniai bei saugiai patarė  Lietuvos bankų asociacijos ir finansų ekspertai.

Šiuolaikiniai, skaitmeninio bendravimo būdai, tendencijos aptartos spalio 24 d. transliacijos „Bendravimo mados“ metu. Pasidalinta patarimais kaip socialiniuose tinkluose bendrauti ne tik smagiai, bet ir saugiai.

Spalio 25 d. senjorai stebėjo transliaciją „Išmanusis daržas“. Apie sodo paruošimą žiemai, patarimais ir rekomendacijomis dalinosi Dr. Algirdas Amšiejus.

Transliacijų moderatorius, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas.

R. Mačiukienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28