Duomenų bazės

Duomenų bazės

CHAMBERLAIN, Diane

Naujas intriguojantis amerikiečių rašytojos Diane Chamberlain romanas „Pavogta santuoka“.
 
Antrojo pasaulinio karo pabaiga, 1944-ieji. Negalėdama gyventi meluodama sau ir sužadėtiniui, dvidešimt trijų metų besilaukianti Tes Demelo nusprendžia mesti slaugės darbą ir nutraukti sužadėtuves. Vieniša mergina išvyksta į Hikorio miestą Šiaurės Karolinoje pas tikrąjį kūdikio tėvą ir tampa jo žmona.
 
Tesos vyras Henris itin paslaptingas žmogus - naktis jis leidžia ne namuose, nuo žmonos slepia šeimos pinigus ir nepuoselėja moteriai jokių jausmų. Tes supranta įsivėlusi į keistą santuoką, kurioje nėra nei aistros, nei meilės – tačiau viską mesti jau per vėlu.
 
Negana to, jos atžvilgiu priešiškai nusiteikę ir Hikorio gyventojai – jie myli ir gerbia bendruomenės senbuvį Henrį, tačiau Tes jiems atrodo prašalaitė, atnešusi į bendruomenę įtarumą ir nepasitikėjimą. Paslaptingai mirus vienai miestelio paauglei, visų akys nukryps į Tes, o jos vyras tampa dar uždaresnis. Gliausiai moteris supranta, kad visi miestelio gyventojai apie Henrį žino daug daugiau, nei ji.
 
Hikorį palietus poliomielito epidemijai miestelio gyventojai įsteigia ligoninę. Tes žino, kad jos patirtis ir žinios gali būti itin naudingos, todėl nepaisydama vyro valios ir prieštaravimų bando padėti ligoniams ir... atranda savo tikrąjį pašaukimą. Namuose likęs Henris kasdien elgiasi vis keisčiau. Galbūt gydydama ligonius Tes sužinos vyro paslaptingo elgesio priežastis?
 
Amerikiečių rašytojos Diane Chamberlain romanas „Pavogta santuoka“ nėra tik įtraukianti, detektyvą primenanti istoriją. Tai knyga apie svarbiausias žmonių santykių bei socialines problemas - moters vaidmenį šeimoje, klasiniai santykius bei rasinę diskriminaciją.
 
Paskutinio redagavimo data: 2019-11-12