Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-11-11



Lapkričio 11 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko garsiniai skaitymai žvakių šviesoje „Į svečius pas Pepę“, skirti Šiaurės šalių literatūros savaitei.

Ketvirtokė Justina tapo Pepe Ilgakojine, kuri į savo gimtadienio šventę sukvietė visus Plikiškių skyriaus-daugiafunkcio centro pradinukus ir jų mokytojas. Vaikai atnešė savo sukurtų dovanų: piešinių, atvirukų, dėžutę smulkmenoms susidėti. Sėdant prie stalo svečių laukė netikėtumas, nes Pepė buvo atbulai užrašiusi svečių vardus ant stalo kortelių ir sėdėti reikėjo ant grindų.

Vėliau visi klausėsi ištraukos iš A. Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ apie tai, kaip mergaitė ruošėsi savo gimtadienio šventei, susipažino su jos geriausiais draugais    Ponu Nilsonu ir arkliu. Bibliotekininkė papasakojo vaikams apie kitas šios rašytojos knygas, prisiminė gimtadienių tradicijas įvairiose šalyse. Vaikai vaišinosi šventiniu pyragu, žaidė žaidimą „Dovanoju tau“ ir buvo nustebę, kad Pepė moka žaisti jų mėgstamą žaidimą „Nenužengti ant grindų“. Smagu, kad tą pačią dieną savo gimtadienį šventė ir antrokas Medas, kuriam vaikai sudainavo dainą „Su gimimo diena“. 
 
A. Kriščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28