Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-11-11



Žagarės biblioteka, kaip ir kasmet, prisijungia prie Šiaurės šalių literatūros savaitės veiklų. Šiemet bibliotekoje veikia literatūros parodos „Šiaurės šalių rašytojai ir vėl su mumis“ ir „Mylimas žanras – detektyvas“, vyko edukacinis užsiėmimas.

Šviesos ir žodžio šventės rytmetį į biblioteką sugužėjo 4 klasės mokiniai su mokytoja Nijole Vadapaliene. Mokiniai buvo supažindinti su Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja, tema, plakatu. Žvakių šviesoje perskaityta ištrauka iš mylimiausios vaikų rašytojos Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“. Po garsinių skaitymų visi pasidalijo mintimis, kurios kilo beklausant ištraukos.

Antroje renginio dalyje vaikų laukė staigmena. Kadangi šių metų tema „Šventės Šiaurės šalyse“, bibliotekininkėms į pagalbą atskubėjo žagarietė Jurgita Alminaitė. Viešnia užsiima senų knygų restauracija, naujam gyvenimui prikelia albumus sudėvėtais viršeliais, gamina užrašų knygeles. Užsiėmimus vedusi viešnia teigė, kad jau seniai domisi knygrišyste, todėl sutiko pamokyti ketvirtokus pasigaminti užrašų knygeles dekoruotais viršeliais, kurias būtų galima įteikti kaip dovaną. Knygelės buvo gaminamos iš dviejų A5 formato sąsiuvinių, kuriuos sudėjus vieną ant kito reikėjo susiūti. Siuvimui buvo naudojamas natūralaus pluošto siūlas ir didelė adata, po to klijuojamas dekoratyvinis popierius. Klijams išdžiūvus, ant knygelių viršelių vaikai klijavo sąsiuvinio lapo dydžio eko odos gabalus. Pagamintos knygelės apipjaustytos aštriu peiliuku, kad būtų vienodos ir gražios.

Renginiui pasibaigus vaikai neskubėjo išeiti iš bibliotekos. Jie dalijosi patirtais įspūdžiais, pačius gražiausius padėkos žodžius skyrė Jurgitai Alminaitei.
 
Žagarės filialo inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28