Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-10-25



Spalio 16–20 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė kartu su kitais dalyviais iš Baltijos šalių, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos, Rusijos ir Ukrainos dalyvavo antrajame Vilniaus jaunųjų lyderių susitikime, kurį organizavo Rytų Europos studijų centras.

Dalyviai buvo atrinkti iš daugiau nei 300 paraiškų, kuriose vienas iš pagrindinių reikalavimų buvo susidomėjimas bei unikalus požiūris į dezinformacijos problemų sprendimą.

Susitikime dalyvavo ir savo patirtimi dalijosi politikai, žiniasklaidos ekspertai: LR Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, Lietuvos ambasadorius specialiems pavedimams hibridinių grėsmių klausimais Eitvydas Bajarūnas, Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala, Latvijos Vidžemės taikomųjų mokslų universiteto docentė, informacinių karų ir dezinformacijos analitikė Solvita Denisa-Liepniece, DELFI žurnalistas Vaidas Saldžiūnas, „Demaskuok.lt“ komunikacijos vadovė Ieva Ivanauskaitė, Strateginės komunikacijos departamento specialistas Tomas Čeponis ir kt.

Pirmąją susitikimo dieną dalyviai lankėsi Švedijos ambasadoje, kuri yra šio projekto partnerė. Švedijos ambasadorė Maria Christina Lundqvist atkreipė dėmesį į tai, kad šiuo metu svarbu greitai reaguoti į hibridines grėsmes, informacines bei kibernetines atakas. Likusias dienas dirbdami grupėse susitikimo dalyviai pristatė savo šalyje aktualiausias dezinformacijos temas ir jų sprendimo būdus. Grupių darbo rezultatas – DELFI studijoje įrašyti trys interviu rusų kalba apie kiekvienos šalies kovą su dezinformacija ir propaganda. Įrašytus interviu bus galima išvysti DELFI.RU svetainėje artimiausiu metu.

 
Viešosios bibliotekos inf.
Rytų Europos studijų centro nuotr.

 
Gita Vilčiauskienė (trečia iš kairės)
Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28