Renginiai

Bibliotekininkai gilino sveikatos žinias

  2019-11-14



Lapkričio 14 d. Joniškio visuomenės sveikatos biure vykusiame metodiniame pasitarime Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojai gilino burnos higienos, fizinės sveikatos ir medijų raštingumo žinias.

Burnos higienos paskaitą vedė burnos higienistė S. Kvyklienė. Ji pasakojo apie dantų gedimo priežastis, kaip taisyklingai ir kokybiškai valyti dantis, supažindino su burnos higienos priemonėmis, pamokė, kaip jas naudoti. Burnos higienistė pabrėžė, kad reikia nuvalyti ne tik dantis, bet ir išvalyti tarpdančius, nes juose kaupiausi daugiausia bakterijų.

Joniškio visuomenės sveikatos biuro direktorė J. Puidokienė pristatė biuro įgyvendinamo projekto „Joniškio rajono gyventojų sveikatos stiprinimas ir ligų prevencijos gydymas“ veiklas. Biblioteka taip pat dalyvavo šiame projekte – įvairiuose kaimų filialuose vyko sveikatingumo paskaitos gyventojams. Taip pat biuro direktorė džiaugėsi projekto dalyvių aktyvumu ir kitose projekto veiklose: mankštose, žygiuose, paskaitose. Bibliotekininkės galėjo išbandyti ir Joniškio visuomenės sveikatos biuro turimus I DANCE šokių kilimėlius. Kaip juo naudoti pasakojo ir rodė biuro darbuotoja Inga Lukšaitiė-Samaitienė.

Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja G. Vilčiauskienė skaitė pranešimą „Sustiprink imunit@tą: medijų ir informacinis raštingumas“. Pranešimo metu kalbėta apie medijų ir informacinių raštingumo gebėjimų ir kompetencijų ugdymą, dezinformacijos, propagandos ir kibernetines grėsmes. Pristatytos visuomeninės iniciatyvos (Demaskuok.lt, Lrytas.lt), kaip Lietuvoje ir kitose Rytų Europos šalyse šiuo metu yra kovojama su netikromis naujienomis. Pasak pranešėjos, svarbiausia naujienas vertinti kritiškai, patikrinti šaltinius.

Pasitarimo pabaigoje Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vedėja Z. Grigutytė kalbėjo apie užsakomos spaudos apskaitą ir tvarkymą. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorė J. Šimkevičiūtė priminė darbuotojams apie dabar vykdomus ir kitiems metams planuojamus vykdyti kompiuterinio raštingumo mokymus pagal projektą „Prisijungusi Lietuva“. Taip pat direktorė ragino filialų darbuotojas rengti projektus Lietuvos kultūros tarybai, atsakingai planuoti kitų metų filialų veiklas.
G. Vilčiauskienės inf.
D. Valuckienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07