Renginiai

Pasidalintas džiaugsmas padvigubėja

  2019-11-19



Yra sakoma, pasidalintas džiaugsmas padvigubėja. Taigi Jono Avyžiaus viešoji biblioteka džiaugiasi ir savo džiaugsmu nori pasidalinti su visais joniškiečiais, nes iš Didžiojo knygų pristatymo konkurso finalo Joniškio moksleiviai parsivežė net tris nominacijas.

Konkurso finalas vyko lapkričio 14 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Jame dalyvavo moksleiviai iš Šiaulių, Naujosios Akmenės, Plungės, Mažeikių, Telšių, Panevėžio, Pakruojo, Kelmės, Pasvalio ir net Visagino. Konkurse varžėsi atrankinių turų, vykusių minėtų miestų bibliotekose, nugalėtojai. Susirinko išties rimti varžovai. Pasak vertinimo komisijos narių, visos pristatomos knygos buvo vertos nugalėti, visi dalyviai atsakingi, verti apdovanojimų, o jų požiūris į konkursą labai rimtas – tą parodė pristatymų kokybė.

Didžiojo knygų pristatymo konkurso dalyviai varžėsi trijose kategorijose: I-IV, V-VIII ir IX-XII klasių. I-IV klasių kategorijoje dalyvavo „Saulės“ pagrindinės mokyklos 4a klasės moksleiviai Ugnius Ulvydas, Samanta Griciūtė, Agota Oniūnaitė, Perla Kairytė. Vaikai pristatė R. Barausko knygą „Gervė, mūsų liūdesio paukštė“. Jiems skirta nominacija – „Išbaigtas ir įvairiapusis knygos pristatymas“. Pijui Adomaičiui, tos pačios mokyklos 6b klasės mokiniui dalyvavusiam V-VIII klasių kategorijoje, įteikta nominacija už „Pasidalijimą asmenine patirtimi“. Pijus pristatė E. Donnelly knygą „Sudie, seneli, ištariau aš tyliai“. Vyriausiųjų kategorijoje dalyvavo „Aušros“ gimnazijos 3gb klasės moksleivė Rugilė Zubauskaitė ir pristatė R. Ozeki kūrinį „Knyga laiko būčiai“. Už pristatymą Rugilei įteikta nominacija – „Geriausias amerikiečių autoriaus knygos pristatymas“. Rugilė sulaukė ne tik komisijos narių dėmesio, bet ir žiūrovų pagyrimų.

Konkurso pabaigoje visų dalyvių laukė įspūdingas tortas, o mūsų nominantai namo grįžo su maišais dovanų. Džiaugiamės ir linkime sėkmės kituose konkursuose!

 
D. Kurlienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07