Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-11-26



Šiaurės šalių literatūros savaitė – tai Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra.

Šiemet savaitė prasidėjo lapkričio 11 d. Tamsiausiu metų laiku uždegamos žvakės ir skaitoma. Tai yra pagrindinė Šiaurės šalių literatūros savaitės idėja. Tradiciškai savaitė pradedama Šviesos ir žodžio švente, kai tuo pačiu metu įvairiomis kalbomis Šiaurės ir Baltijos šalyse daugiau kaip 2000 vietų skaitomos ištraukos iš Šiaurės šalių autorių knygų. Savaitės metu tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų bei kultūros įstaigų Šiaurės šalyse ir jų kaimyniniuose kraštuose organizuojami knygų skaitymai, parodos, pokalbiai, kiti kultūriniai renginiai.

Jono Avyžiaus viešoji biblioteka „Šviesos ir žodžio šventę“ ir kitus Šiaurės šalių literatūros savaitės renginius organizavo jau septynioliktą kartą. Vaikų literatūros skyrius kartu su „Vyturėlio“ vaikų darželio priešmokyklinių grupių vaikais skaitė Astridos Lindgren tekstą iš knygos „Pepė Ilgakojinė“. Kadangi tekstas buvo apie tai, kaip Pepė šventė gimtadienį, po garsinio skaitymo vaikai, auklėtojų ir bibliotekininkių padedami, gamino gimtadienio kepurėles, kuriomis galės puoštis per šventes.

Skaistgirio vaikų dienos centro lankytojai kartu su socialine darbuotoja A. Žakaityte Skaistgirio bibliotekoje taip pat šventė „Pepės Ilgakojinės“ gimtadienį atkartodami jo eigą: vaišinosi pyragu, žaidė žaidimus. Pepės gimtadienis baigėsi pristatant naujovę – ant bibliotekos durų buvo pakabintas nuotaikos barometras, kuriuo vaikai galėjo pasidalinti savo emocijomis.

Kepalių bibliotekoje po garsinių skaitymų vaikams buvo surengta nedidelė viktorina apie šiaurės šalis ir jų šventes.

 
 
D. Kurlienės, J. Jatulienės, R. Blavasčiūnienės inf.

 



Paskutinio redagavimo data: 2020-12-07