Renginiai

Suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi pasaulis laukia. Keliaukim!“

  2019-11-28



Lapkričio 18–24 d. visoje Lietuvoje vyko suaugusiųjų mokymosi savaitė.

Ši savaitė skirta suaugusiųjų mokymosi visose gyvenimo srityse idėjos sklaidai, mokymosi galimybių suaugusiųjų bendruomenei parodymui, mokymosi patrauklumo atskleidimui, suaugusiųjų mokymosi pažangos apžvalgai bei suaugusiųjų mokymosi ateityje įžvalgų aptarimui.

Visą savaitę Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje vyko mokymai suaugusiems „Būk išmanus, aktyvus, universalus“. Suaugusieji mokėsi kompiuterinio raštingumo kursų: „Skaitmeninės technologijos TAU: ateik, sužinok, išmok“, „Karjeros galimybės TAU: Inovatyvus savęs pristatymas“, „Bendradarbiavimas TAU. Bendrauk ir dalykis turiniu internete: Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“.

Lapkričio 21 d. Linkaičių filiale surengta popietė „Mokomės kartu“. Bendraminčių klubo narė Regina Skupeikienė pristatė savo sukauptą kišeninių kalendoriukų kolekciją. Kalendoriukai skirti įvairioms temoms: sportas, gyvūnija, kelionės, įžymios vietos, reklama ir kt. Regina papasakojo, kaip buvo renkama kolekcija, pasidalijo naudingais patarimais. Paskui vyko nėrimo vąšeliu pamoka. Ją surengė Bendraminčių klubo narė Benutė Kaškelienė. Kūrybinga moteris, besidominti įvairiais rankdarbiais, pamokė renginio dalyves iš specialios blizgios virvutės nusinerti žaismingą apyrankę, parodė kitus nertus darbelius. Benutė tikisi, kad moterims pravers įgytos žinios.

Lapkričio 18 d. Gataučių filiale vyko valandėlė  „Pakeliauk po Lietuvą“. Valandėlės metu bibliotekos lankytojai mielai dalinosi savo įspūdžiais apie keliones. Bibliotekos bičiulė Olia pasakojo, kad kelionės palieka daug neišdildomų  įspūdžių, praplečia akiratį, suteikia daug galimybių susipažinti su įvairiais žmonėmis, padeda atitrūkti  nuo kasdienybės ir buities. Skaitytojai labai patiko kelionė į  Kretą. Sužavėjo šiltas oras ir sukurta gerovė žmogaus poilsiui. „Visiems, kurie nori keliauti, reikia tik geros nuotaikos“, – teigė Olia.  Bibliotekos lankytojas Viktoras yra aplankęs nemažai užsienio šalių, bet Lietuva visada išlieka pati gražiausia ir brangiausia. Knygas apie keliones mėgstančiai skaityti Zinaidai Lietuva yra pati gražiausia šalis. Valandėlės pabaigoje bibliotekininkė palinkėjo rasti laiko kelionėms, aplankyti norimas šalis ir mėgautis gražiais vaizdais.

Lapkričio 20 d. Gaižaičių filiale vyko edukacinis užsiėmimas „Pasiruošimas adventui“. Bibliotekos lankytojos darė advento kalendorius. Naudotos medžiagos: sunaudoto tualetinio popieriaus likę vidiniai skridinėliai, krepinis popierius, balto popieriaus lapai, dažai, klijai, įvairios smulkios detalės puošybai, blizgučiai. Pasitelkus kūrybinę vaizduotę, gautas skirtingas rezultatas. Padaryti advento kalendoriai dovanėlėmis pradžiugins renginio dalyvių anūkus.

Lapkričio 19 d. Rudiškių bibliotekoje vyko edukacinė popietė „Muzikos glėbyje“. Bibliotekos bičiulės, šokių kolektyvo „Gojus“ narės, skambant tyliems muzikos akordams, darė gėles iš popieriaus. Moterims patinka rankdarbiai, tad joms pageidaujant, bibliotekininkė pamokė, kaip šventėms pasidaryti papuošimus iš gėlių. Rami muzika ir širdžiai malonus užsiėmimas neprailgo, dalyvės džiaugėsi gražiais darbeliais.

Stungių filiale vyko edukacinis užsiėmimas ir kūrybinės dirbtuvės. Edukacinį užsiėmimą „Tapybos pamoka“ vedė Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos Žagarės filialo mokytoja Orinta Orlickienė. Užsiėmimo metu mokytoja supažindino su tapybos technikomis, meno kryptimis ir stiliais. Renginio dalyviai mėgavosi kūrybos procesu ir nuostabiais rezultatais. Kūrybinėse dirbtuvėse „Papuoškime namus Kalėdų šventėms“ dalyviai buvo mokomi, kaip pasigaminti lėlę-žibintą. Žibintų gamybai buvo naudojamas popierinis rankšluostis, balta lipni juosta, klijai, vielutė ir baltos stalo servetėlės. Švieselėms buvo naudojamos šviesos diodų žvakutes. Dalyviai džiaugėsi pasigamintais žibintais, kurių šviesa praskaidrins ne tik ilgus prieššventinius vakarus, bet ir jaukiai papuoš pačias Kalėdas.

R. Mačiukienės, A. Stulginskienės, L. Lukošiūnienės, M. Sviderskienės, I. Lacienės, D. Kidelienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-03