Renginiai

Protmūšio „Ką žinai apie savo miestą ir rajoną?“ finalas

  2019-11-29



Lapkričio 25 d. Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko protmūšio „Ką žinai apie savo miestą ir rajoną?“ finalas. Jame dalyvavo 10 Joniškio miesto ir rajono mokyklų komandų.

Protmūšis buvo organizuojamas naudojant nemokamą internetinį įrankį „Kahoot“, kuris skirtas viktorinoms organizuoti. Didžiausias šio įrankio privalumas yra tas, kad jis veikia visose interneto naršyklėse su įvairiais mobiliaisiais įrenginiais, kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir kt. Be to, juo naudotis labai smagu, nes dalyviai skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo pateikiamas asmeninis įvertinimas bei užimama vieta, o ryškios spalvos bei smagi muzika sukuria ypatingą nuotaiką.

Dalyviams iš viso buvo pateiki 25 klausimai, susieję su Joniškio rajono istorija, geografija, žymiais žmonėmis. Protmūšio dalyviai, pasiskirstę į komandas (po du dalyvius komandoje), atsakymus žymėjo planšetėse, o teisingą atsakymo variantą ir savo užimamą vietą po kiekvieno atsakyto klausimo matė ekrane.

Pirmąją vietą iškovojo Žagarės gimnazijos komanda, antrąją – „Aušros“, o trečiojoje vietoje liko M. Slančiausko progimnazijos komanda.

Šis interaktyvus protmūšis buvo organizuojamas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vykdomą projektą jaunimui „Įsitrauk“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

G. Vilčiauskienės inf.
D. Valuckienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-03