Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-12-04



Gruodžio 4 d. Žagarės bibliotekoje lankėsi viešosios bibliotekos dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresn. bibliotekininkė Dovilė Valuckienė, kuri supažindino su skrebinimo technika ir padėjo pasigaminti po šventinį atviruką.


Skrebinimas – tai sparčiai populiarėjanti rankdarbių rūšis ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tai hobis, kuris padeda išreikšti kūrybiškumą, sužadina pagarbą sau bei kitiems, leidžia kūrybiškai pažvengti į gyvenimą, bei unikaliai jį įamžinti rankų darbo albume. Naudojant skrebinimo techniką galima dekoruoti ne tik įvairius albumus, tačiau ir užrašų knygeles, darbo kalendorius ir kita. Į albumus galima klijuoti ne tik nuotraukas, bet ir vaikų piešinius, įvairius simbolius, susijusius su įamžintais momentais, taip pat smulkius daiktus, džiovintas gėles, medžių lapus, meilės laiškus ar net įvairių kelionių ar renginių bilietus.

Viešnia susirinkusiems paruošė įvairių detalių, parodė pavyzdžių, pagal kuriuos buvo galima susikurti savo atviruką. Užsiėmimo dalyviai susidomėjo jiems dar nebandyta technika, kūrė ne po vieną atviruką, dėžutę ar rėmelį nuotraukai.

Žagarės bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28