Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-12-09



Skaistgirio bibliotekos skaitytojai pakviesti prisiminti savo pirmąją perskaitytą knygą. Knygos, kurios yra bibliotekos fonduose, buvo atrinktos ir sukabintos parodoje „Mano pirmoji perskaityta knyga“.

Dauguma skaitytojų su nostalgija prisiminė laikotarpį, kai knygas teko skaityti prie žibalinės lempos arba tik dieną, kol dar būdavo šviesu. Keliems skaitytojams įstrigęs atmintyje prisiminimas, kad pirmąsias knygas skaitė po antklode, prie prožektoriaus šviesos.

Parodoje dominuoja visiems puikiai žinomų rašytojų knygos: Salomėjos Nėries, Maironio, Kazio Binkio, Eduardo Mieželaičio, Petro Cvirkos, Kosto Kubilinsko, Jono Biliūno, Vytauto Petkevičiaus ir t. t. Nesunku pastebėti, kad karaliauja eiliuoti tekstai, poemos ir eiliuotos pasakos. Nenuostabu, kad anais laikais eilėraštukus visoms šventėms skaitytojai rinkdavosi tų pačių rašytojų. Jų eilėraščiai  gražūs, rimuojasi yra lengvai įsimenami. Kai kurie šypsojosi prisiminę  Kazio Jakubėno „Abėcėlę“ ir nusiminė pagalvoję apie Jono Biliūno „Brisiaus galą“.

Daugelis šių knygų išleistos sovietmečiu, tikriausiai todėl šios knygutės yra vienos įsimintiniausių vyresniesiems mūsų bibliotekos knygų mylėtojams. 

L. Degimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28