Apie mus

Naujienos

  2020-01-17



Sausio 15 d. baigėsi devintoji „Knygų Kalėdų“ akcija, kurią inicijavo ir toliau globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ši akcija po visą Lietuvą skleidė žinią – dovanokime knygas bibliotekoms, o vieni  kitiems džiaugsmą ir šilumą. Akcijos sėkmė – sustiprėjusi bibliotekos ir skaitytojų bendruomenė, kuri dovanoja knygas ir jomis dalinasi.

Akcijos metu Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešajai bibliotekai ir jos filialams padovanotos  292  knygos.  Dovanota ne tik grožinė literatūra, bet ir įvairių mokslo šakų knygos bei literatūra vaikams. Šiųmetėje akcijoje aktyviai dalyvavo ir knygas dovanojo įvairios organizacijos, bendruomenės, pavieniai asmenys ir bibliotekos lankytojai. Vienas  ištikimiausių „Knygų Kalėdų“ akcijos rėmėjų – buvęs Joniškio dekanas klebonas kun. Eduardas Semaška, kuris  prieš išvykdamas į kitą parapiją  padovanojo bibliotekai knygą „Žemė prašo nepamiršti  vardų. Mūsų mirusių kaimų knyga“. Šiais metais prie akcijos prisijungė ir  LSDP Joniškio rajono skyrius, kuris bibliotekai dovanojo 7 knygas.

Biblioteka nuoširdžiai dėkoja visiems dalyvavusiems akcijoje ir padovanojusiems  naujų, laukiamiausių knygų. Juk knyga gali pakeisti gyvenimą: įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, išsklaidyti vienatvę, padėti pažinti, siekti tikslų ir kurti ateitį.

 

Paskutinio redagavimo data: 2020-01-17