Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-01-23



Sausio 23 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko susitikimas su Joniškio literatų klubo „Audruvė“ prezidente Alina Jonaitiene ir šio klubo nariais Aušra Lukšaite-Lapinskiene, Kilnute Riškuviene, Jonu Ivanausku.

Iš arčiau susipažinti su kraštiečių kūryba paskatino neseniai pasirodžiusi A. Jonaitienės knyga „Džiaugsmas pro ašaras, arba Meilės istorija po 50-ties“, kurią kai kurie Plikiškių bibliotekos skaitytojai jau spėjo perskaityti. Nuoširdus autorės pasakojimas apie knygos atsiradimą, kūrybinius eksperimentus, įtraukiančią vidutinio amžiaus moters istoriją, vienatvę sujaudino susitikimo dalyvius. Prisiminta ir pirmoji autorės knyga „Smiltė“, kurioje pasakojama istorija apie paauglę, jos baimes, gyvenimo kasdienybę.

Buvo pristatyta naujai išleista pirmoji audruvietės Aušros Lukšaitės-Lapinskienės eilėraščių knyga „Dar esu“, Kilnutės Riškuvienės miniatiūrų knyga „55 atsigręžimai“. Autorės skaitė ištraukas iš savo knygų, atsakė į klausimus.  Jono Ivanausko kūrybinis palikimas didelis – išleista trisdešimtoji eilėraščių knyga „Įprastu ritmu“, kurią puo­šia Di­džio­jo­je Bri­ta­ni­jo­je gy­ve­nan­čio kraš­tie­čio Al­ber­to Jur­ge­lio me­džio rai­ži­nys – poe­to po­rtre­tas. Autorius dalinosi įspūdžiais iš literatūrinių kelionių, skaitė eilėraščius iš naujausios knygos. Džiugu, kad audruviečiai savo naujausias knygas padovanojo bibliotekai.
Jaukus bendravimas apie literatūrą, knygų leidybą, „Audruvės“ klubo veiklas tęsėsi prie arbatos puodelio.
 
A. Kriščiūnienės informacija


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09