Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-01-31



Sausio 31 dieną Kepaliuose įvyko pirmasis protų mūšis pavadintas „Žiniukų žiema“.

Kepalių biblioteka kartu su bendruomene, skatindamos  domėjimąsi Lietuvos ir Joniškio krašto istorija, kultūra, menu, meno kūrėjų asmenybėmis, sutelkė jaunimą ir suaugusius prasmingai intelektualiai pramogai – organizavo  proto mūšių ciklą „Metų laikai“, kuris vyks kas ketvirtį.

Pirmajame protų mūšyje dalyvavo 4 komandos: „Žemaitėjas kvietkas“ iš Joniškio,  Kirnaičių „Kirnaičiukai“, Kepalių „Kepaliai“ ir protmūšio naujokai Kalnelio „Prieteliai“.

Žaidimą sudarė penki turai po dešimt klausimų. Pirmas turas buvo apie Joniškio krašto dailininkus: A. Varną, M. Katiliūtę, J. Galkų, S. Laurinavičių, J. Vaitkutę ir kt.  Antras turas –  apie žiemos šventes, trečias – muzikinis: buvo pristatytos keturios puikiai žinomos kalėdinės dainos, o klausimai buvo iš šių dainų istorijos. Šis turas lengvesnis, nes buvo su atsakymų variantais. Ketvirtajame protų mūšio etape „Prieš 100 metų“ komandoms teko pasitikrinti istorijos žinias, nes  visi klausimai buvo apie 1920 metų įvykius Lietuvoje ir pasaulyje. Paskutinis žaidimo klausimas pasirodė lengviausias: iš paveikslėlių ir simbolių reikėjo iššifruoti vieno ar kito lietuvių rašytojo vardą ir pavardę arba slapyvardį (pvz. dvi nuotraukos: vienoje – bala su ūsais, kitoje – linų sruoga). Kai komandos perprato užduočių esmę, greit įveikė klausimus.

Susumavus rezultatus žaidimo nugalėtojais tapo „Žemaitėjas kvietukas“ su 35 taškais, nedaug atsiliko ir „Prietelių“ komanda surinkusi 33 taškus, kepaliečiai pelnė 25 taškus, Kirnaičių komanda – 16. 

Renginį vedė ir užduotis ruošė Rita Katinaitė. Renginys tęstinis, todėl kitas protų mūšis numatomas kovo 27 dieną.
 
R. Blavaščiūnienės inf.

 



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09