Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-02-20



Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojai Bičiulių dieną (vasario 20 d.) lankėsi Knygų mugėje Vilniuje.

Šiemet, atšventusi savo dvidešimtmetį, 2020-uosius metus Vilniaus knygų mugė lankytojus pasitiko su Jono Meko mintimi „Gyventi reikia be formulių, reikia būti atviram“. Mugė kvietė ieškoti naujų atvirų saviraiškos formų, eksperimentuoti, kurti tai, kas aktualu, įdomu ir svarbu kiekvienam iš mūsų.

Išvykos metu buvo susitikta su kolegomis iš kitų šalies bibliotekų, pabendrauta su rašytojais,  pasidomėta  knygų naujienomis. Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja E. Šukienė  pakalbino ir pakvietė šių metų balandžio mėn. į Viešąją biblioteką atvykti rašytoją Roką Fliką ir jo žmoną aktorę Reginą Arbačiauskaitę. Rašytojo R. Fliko knygos  „Šiaurės Sachara“, „Paskutinis traukinys“, „Išlikę karo verpetuose“ sulaukė didelio populiarumo mūsų bibliotekoje. Taip pat E. Šukienė susitiko ir su rašytoja Laima Vince, romano  „Tai ne mano dangus“ autore. Skaitytojų pageidavimu bus galima ir šią rašytoją pasikviesti į Viešąją biblioteką. Direktoriaus pavaduotoja G. Vilčiauskienė susitiko su vaikų ir jaunimo literatūros rašytoja I. Ežerinyte ir grupės „G&G Sindikatas“ lyderiu Gabrieliumi Liaudansku-Svaru, kurie šiemet į Viešąją biblioteką atvyks pagal bibliotekos įgyvendinamą  tęstinį projektą jaunimui „Įsitrauk 2“.

Mugės metu buvo aplankyta Bibliotekų erdvė, domėtasi bibliotekų siūlomomis edukacijomis ir paslaugomis.

Išvyką darbuotojai baigė ekskursija į Modernaus meno muziejų, kuriame aplankyta Jonui Mekui skirta paroda „Mekas mirksi geriau“ ir pirmajam mūsų laisvės dešimtmečiui skirta paroda „Rūšių atsiradimas. 90 DNR“.

Iki šio mėnesio pabaigos (vasario 29 d.) Skaitytojų aptarnavimo skyriuje veiks paroda, skirta šių metų Knygų mugei „Gyventi reikia be formulių, reikia būti atviram“. Kviečiame apsilankyti.

Viešosios bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09