Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-02-21



Vasario 21 – 24 dienomis Stungių bibliotekoje vyko kūrybinis užsiėmimas „Darbai iš popieriaus masės. Užgavėnių kaukės“, į kurį rinkosi Stungių kaimo vaikai.

Užgavėnės – žiemos palydų ir pavasario šventė. Ji švenčiama likus 46 dienoms iki Velykų. Šiai šventei svarbiausia savitumas, linksmumas, žaismingumas. Kaukės ir persirenginėjimas – vienas iš pagrindinių Užgavėnių šventės atributų. Tradicinės Užgavėnių kaukės buvo gaminamos iš medžio, kailio, pakulų. Tačiau ši tradicija pamažu nyko, tad vėliau kaukes pradėjo gaminti iš popieriaus. Pastaraisiais metais išpopuliarėjo papjė mašė technika, kai ant stiklainio sluoksnis po sluoksnio klijuojami laikraščiai. Šiuo būdu galima sukurti įvairių šventės personažų kaukes.

Kad pasiruoštume šiai šventei Stungių bibliotekoje vasario 21 – 24  dienomis vyko edukaciniai užsiėmimai „Užgavėnių kaukės“. Susirikusieji sužinojo apie Užgavėnių tradicijas ir kaukių reikšmes. Kiekvienas kaukių gaminimo užsiėmimo dalyvis pasirinko Užgavėnių personažą. Vyresni vaikai gamino sudėtingesnes kaukes, panaudodami lipalą, laikraščius, žurnalus ir guašą, o mažesnieji gamino iš kartono ir piešė flomasteriais.
 
Baigę darbus dalyviai pasidžiaugė pasigamintomis kaukėmis ir nutarė, kad jų tikrai niekas neatpažins.
 
D. Kidelienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09