Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-02-21



Vasario 21 dieną Kepalių biblioteka paminėjo Tarptautinę gimtosios kalbos dieną: į popietę „Moki žodį – rasi kelią“ sukvietė vaikus.

Susiskirsčiusiems į komandas  vaikams buvo pateiktos užduotys. Pirmoji užduotis buvo pabaigti palyginimus: pvz. .... kaip lapė, ..... kaip asilas ir panašiai. Kad ir sunkiai, bet užduotis buvo įveikta. Kita užduotis  – parašyti, ką reiškia seni pamiršti žodžiai:  ciongas, spėkas ir t.t.  Dar viena užduotis – šiuolaikinius,  jaunimo vartojamus žodžius, tokius kaip atmazkė, čiatas, skrolinti paaiškinti taip, kad suprastų ir vyresnio amžiaus žmogus. Šita užduotis vaikams pasirodė pati lengviausia, todėl ją visos komandos atliko greitai ir tiksliai. Itin azartiškai komandos varžėsi užduotyje, kurioje iš duotų  9 raidžių reikėjo sudėlioti kuo daugiau žodžių.

Po visų rimtesnių užduočių vaikams buvo pasiūlyta sužaisti seną gerą, bet jau primirštą žaidimą „Miestai, upės“ ( kas įvardins po miestą, upę, valstybę, augalą ir vardą iš tokių „nepopuliarių“ raidžių kaip U, Z, Ž). Žaisdami šį žaidimą vaikai pasitikrino ne tik kalbos, bet pasaulio pažinimo žinias.

R. Blavaščiūnienės inf. 


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09