Apie mus

Graži kalba žmogų puošia



Vasario 24 d. Kriukų bibliotekoje vyko literatūrinė valandėlė „Kalba eilėse“, kuri buvo skirta Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

Valandėlės metu pranešimą „Lingvistika V. Braziūno ir S. Gedos poezijoje“ pristatė Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja G. Vilčiauskienė, savo kūrybos eiles skaitė Kriukų miestelio senolė O. Gaigalienė, parapijos kunigas V. Mikalčius, Joniškio literatų klubo narės R. Briedytė ir E. Kvedarienė.

Senolė O. Gaigalienė eiles pradėjo rašyti gana seniai, jose senolė aprašo savo išgyventus jausmus, meilę mamai. Parapijos kunigas V. Mikalčius pristatė savo kūrybos meditacinio pobūdžio eiles, kurias skaitant, pasak kunigo, galima atsipalaiduoti, atsiriboti nuo blogų minčių. R. Briedytė paskaitė eiles, skirtas Lietuvos nepriklausomybei, J. Marcinkevičiui ir šiųmetei žiemai (eil. „Šlapžiemė“). Baigusi skaityti savo kūrybos eiles E. Kvedarienė teigė, kad „rašyti ir kurti gali kiekvienas, tik reikia pradėti, reikia išdrįsti. Svarbiausia – nebijoti eksperimentuoti ir parašytų eilių paskaityti draugams, artimiesiems“. Vėliau prisiminimais apie lietuvių kalbos mokymą mokykloje dalijosi S. Sinkevičienė, o savo kūrybos dainas dovanojo muzikos mokytojas A. Gruodis.  Renginyje taip pat dalyvavo Kriukų pagr. mokyklos lietuvių kalbos mokytoja L. Kasiulienė su mokinių klase.

Ši literatūrinė valandėlė vyko pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Lietuvių kalbos dienoms skirtą projektą „Graži kalba žmogų puošia“, kurį finansavo Valstybinė lietuvių kalbos komisija.

Kriukų bibliotekos vyresn. bibliotekininkės V. Navickienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09