Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-02-26



Vasario 26 – osios technologijų pamoka Skaistgirio gimnazijos devintokams kiek kitokia, dalyvauta susitikime su jaunąja menininke Kornelija Taunyte Skaistgirio bibliotekoje, kurioje visą mėnesį veikė jos ornamentų – fraktalų paroda.

Kornelija papasakojo apie save: lankė Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklą, įstojo į fortepijono klasę. 2018 m. baigė fortepijono specialybę Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje (mokytoja Laimutė Mameškinytė). Vėliau darbas užsienyje – Norvegijoje. Lietuvos gamtos ilgesys, draugai, šeima sugrąžino merginą į Maldenių kaimą.

Kornelija labai jaudinosi, nes ši paroda ir jos pristatymas prieš auditoriją jai buvo pirmasis. Fraktaluose vyrauja viskas iš jos pačios gyvenimo, veidai darbuose iš jos aplinkos, pažįstami. Piešia ji ir susitikimuose su draugais, ir keliaudama. Mažas dirbtuvėles ji įsirengusi savo namų garaže. Kornelija mano, kad jos piešiniai skatina atidumą ir įsigilinimą.

Kornelija turi daug svajonių – rasti darbą, įsijungti į  Maldenių kaimo bendruomenės veiklą, tapti jos pirmininke ir toliau ieškoti savęs. Šiltas susitikimas baigėsi dalyvavusių klausimais ir nuoširdžiais Kornelijos atsakymais.
 
L. Degimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09