Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-02-26



Vasario 26 dieną Plikiškių bibliotekos lankytojai, kaimo bendruomenės nariai, Plikiškių savarankiško gyvenimo namų gyventojos ir Elėjos (Latvija) bibliotekos darbuotojos dalyvavo popietėje „Žolelių magija“, kurią bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė organizavo Ziniūnų kaimo bendruomenės namuose.

Šios bendruomenės pirmininkė Irena Vilkonienė papasakojo apie alembiką – hidrolatų gamybos aparatą, vaistinius augalus, iš kurių gaminamas šis kvapusis vanduo, atsakė į pateiktus klausimus. Popietės dalyviai ragavo džiovintų kiaulpienės, varnalėšos šaknų, susipažino su rugiagėlių, ąžuolų lapų, jonažolių, pienių žiedų ir kitų vaistinių augalų hidrolatais. Švelnus skonis bei aromatas visus nustebino ir sužavėjo. Abiejų bendruomenių pirmininkai pasidalino savo veiklos rūpesčiais ir džiaugsmais, apžiūrėjo turimas bendruomenės patalpas.

Smagus pasibuvimas tęsėsi prie arbatos puodelio iš pipirmėčių hidrolato diskutuojant apie sveikatą, prisimenant farmacininkę, botanikę, žolininkę Eugeniją Šimkūnaitę, kurios metus šiemet minime.

A. Kriščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09