Renginiai

Lietuvių kalbos dienos Vaikų literatūros skyriuje

  2020-03-05



Nuo vasario 18 dienos Vaikų literatūros skyrius įsitraukė į Lietuvių kalbos dienoms skirtų renginių šurmulį. 18 – 21 dienomis skyriaus lankytojai galėjo lietuvių kalbos žinias pasitikrinti atlikdami testą iš „Iš lietuvių į lietuvių“.

Medžiagą testui surinko skyriaus vedėja, klausydamasi bibliotekos lankytojų pokalbių. Girdėdamas prie kompiuterių žaidžiančių vaikų vartojamus išsireiškimus, gali pamanyti, kad klausaisi kažkokios užsienietiškos kalbos. Taigi vaikai pabandė savo vartojamus žargonus išversti į bendrinę lietuvių kalbą. Užduotis  pasirodė ne tokia jau lengva – teko pasukti galvą, nustebti, susimąstyti. Testą atliko ne tik lankytojai, smalsumas pagavo bibliotekininkes ir jos taip pat suko galvas, kaip lietuviškai pavadinti „akauntą“, „popkornus“, „geimą“ ar „naglą bičą“.

Kiti Vaikų literatūros skyriaus organizuoti renginiai – garsiniai skaitymai „Lietuviškų pasakųskrynia“. Kovo 3 d. biblioteką aplankė „Ąžuoliuko“ darželio priešmokyklinukai. Vaikai kartu su auklėtoja Laima Ščepanskiene padovanojo bibliotekai jų pačių kūrybos knygelę, kurioje užrašyta poemėlė „Vaikų darželio pieštukai“. Vaikams bibliotekininkės skaitė pasaką su vizualizacijomis „Lapės gudrumėliai“.

Kovo 4 ir 5 d. garsiniai skaitymai vyko „Saulutės“ ir „Vyturėlio“ darželiuose. Ten buvo skaitoma lietuviška pasaka „Uodega“. „Uodega“ – animuota pasaka, sukurta jaunos menininkės, animacinių filmų kūrėjos Rasos Joni. Taip pat šių darželių auklėtiniams buvo pristatyta ir perskaityta jau anksčiau minėta poemėlė „Vaikų darželio pieštukai“.

D. Kurlienės inf.
 


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09