Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-03-05



Kovo 5 d. Joniškio žemės ūkio mokykloje vyko protmūšis „Ką žinai apie Lietuvą ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą (kovo 11-ąją)“.

Protmūšis buvo organizuojamas naudojant nemokamą internetinį įrankį „Kahoot“, kuris skirtas viktorinoms organizuoti. Didžiausias šio įrankio privalumas yra tas, kad jis veikia visose interneto naršyklėse su įvairiais mobiliaisiais įrenginiais, kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais ir kt.

Dalyviams iš viso buvo pateiki 40 klausimų, susijusių su Lietuvai svarbiomis datomis, objektais, įvykiais, žmonėmis. Protmūšyje dalyvavo 3 grupių moksleiviai. Dalyviai, pasiskirstę į komandas (po du dalyvius komandoje), atsakymus žymėjo planšetėse, o teisingą atsakymo variantą ir savo užimamą vietą po kiekvieno atsakyto klausimo matė ekrane. Geriausiai pasirodžiusios komandos apdovanotos specialiais bibliotekos prizais.

Prieš pradedant protmūšį dalyviams buvo pristatytos bibliotekoje turimos technologijos, pagal Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektą  „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“.

Šis interaktyvus protmūšis buvo organizuojamas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vykdomą tęstinį projektą jaunimui „Įsitrauk2“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

Dėkojame Joniškio žemės ūkio mokyklai už bendradarbiavimą.

Bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09