Apie mus

Naujienos

  2020-10-26



Mieli skaitytojai,
jei negalite atvykti į biblioteką – ne bėda. Kviečiame Jus skaityti knygas internete.

Kviečiame naudotis portalu  ibiblioteka.lt Šiame portale yra reikalingas Jūsų turimas skaitytojo pažymėjimas. Kaip rezervuoti ir pasiskolinti elektronines knygas portale www.ibiblioteka.lt ? Aiški ir paprasta instrukcija pateikta šiame filmuke http://bit.ly/3d2Km1D.

Kitos e. knygų nuorodos internete:

https://www.knygos.lt/lt/elektronines-knygos/nemokamos/

http://skaitykle.lt/e-knygos/t/nemokamos/

http://pdfknygos.org/page/3/

SVARBU! 

Jei parsisiuntei knygą iš interneto ir jos negali skaityti, greičiausiai, ji parsiųsta ePub formatu. Siūlome perskaityti ELEKTRONINIŲ KNYGŲ SKAITYMO KOMPIUTERYJE VADOVĄ, kuriame rasi aiškią informaciją ir žingsnius, kaip įsidiegti reikiamas programas, kad galėtum skaityti savo parsisiųstas knygas.

Mykolo Romerio universiteto elektroninės knygos (https://ebooks.mruni.eu/) – Mykolo Romerio universiteto elektroninių knygų portalas humanitarinių, socialinių, tiksliųjų mokslų temomis.

Mykolo Romerio universiteto mokslo žurnalai (https://tinyurl.com/vr3bfta) – Informacijos ištekliuje rasite straipsnius įvairiomis temomis iš vienuolikos MRU leidžiamų mokslo žurnalų.

Lituanistika (https://tinyurl.com/vtkf7j5) – Humanitarinių ir socialinių mokslų tyrimai, kurių objektas yra Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.

Eur-Lex (https://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=lt) – 24 oficialiosiomis ES kalbomis suteikiama nemokama prieiga prie Europos sąjungos teisės dokumentų.

Kitos galimybės plėsti akiratį būnant namuose:

Prisijungusi.lt (https://www.prisijungusi.lt/) – galima rasti daug mokymo medžiagos apie informacinį raštingumą.
Limis (https://www.limis.lt/) – tai integrali Lietuvos muziejų informacinė sistema, kitaip sakant – muziejus Jūsų namuose.

Nemokamos audioknygos (https://tinyurl.com/wbhvfjy) – galimybė klausytis 78 nemokamų audioknygų.

Ebiblioteka (http://ebiblioteka.mkp.emokykla.lt/) – tai Ugdymo plėtotės centro platforma, kurioje rasite nemokamų knygų mokiniams.

LRT pristato: skaityti galima ir ausimis (https://tinyurl.com/rlf96rl) – 20 knygų, tekstų garso įrašų.

Kinofondas (https://www.kinofondas.lt/) – lietuviškų filmų archyvas. Daug filmų galima žiūrėti nemokamai.

VilniusGo (http://www.vilniusgo.lt/) – tekstai apie kultūrinius, istorinius ir gamtinius Vilniaus miesto objektus.

pakartot.lt (https://tinyurl.com/s2r6nbt) – muzika ir ne tik! Paspaudę nuorodą išgirsite Aido Giniočio skaitomas pasakas, o paieškos sistemoje galite rasti daugybę kitų įdomių audio failų.

Lietuvos nacionalinės filharmonijos televizija (https://nationalphilharmonic.tv/) – klasikinės muzikos koncertai jūsų namuose.

Valstybinis Šiaulių dramos teatras (https://www.facebook.com/pg/VSDTeatras/posts/) – sekite teatro Facebook paskyrą, kurioje aktualiausios naujienos apie gyvai internetu transliuojamus spektaklius.

Žmonės Cinema namų kino platorma (https://www.zmonescinema.lt/filmai-serialai) – kino teatras internete (tiesa, už filmo bilietą gali tekti šiek tiek susimokėti).

Būkime sveiki, supratingi, saugokime vieni kitus!

Paskutinio redagavimo data: 2020-10-26