Galerija

Virtualios parodos



2020 metų vasario mėnesį kraštietis Romualdas Franckaitis išleido „Patarimų knygelę stalo teniso teisėjui“. Knygoje ne tik dalijami vertingi patarimai teisėjui, bet daug iliustracijų iš visą gyvenimą kauptos stalo teniso atributikos kolekcijos.

Apie autorių: Romualdas Franckaitis gimė 1943 metais sausio 28 d. Šiauliuose. Mokėsi ir pradėjo žaisti tenisą Joniškio 2-ojoje vidurinėje mokykloje (dabar „Saulės“ pagrindinė mokykla).

1967 metais baigė inžineriją Kauno politechnikos institute. 2002 m. gavo sporto trenerio kvalifikaciją Lietuvos kūno kultūros akademijos tęstinių studijų centre.
Grįžęs į Joniškį dirba stalo teniso treneriu. Vadovavo „Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų“ partijos Joniškio skyriui. Nuo 2000 m. keletą kadencijų buvo Joniškio rajono savivaldybės tarybos narys.

Apie stalo teniso tarptautinės kategorijos teisėjo ir trenerio R. Franckaičio kamuoliukų kolekciją buvo rodyta LRT televizijos laidoje  „Labas rytas, Lietuva“, 2020.03.10 „Joniškiečio viso gyvenimo aistra virto didžiausia stalo teniso atributikos kolekcija Lietuvoje“.

https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas/13/1150112/joniskiecio-viso-gyvenimo-aistra-virto-didziausia-stalo-teniso-atributikos-kolekcija-lietuvoje

„PATARIMŲ KNYGELĖ STALO TENISO TEISĖJUI“

Įžanga

Logotipai

Iliustracijos

Nuotraukos

Parodos kuratorė Vijoleta Kuprevičienė



Paskutinio redagavimo data: 2020-04-03