Duomenų bazės

Duomenų bazės

STAVICKIS-STANO, Stanislavas

2018 m. knygos autorius – kompozitorius, muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano išgirdo diagnozę: limfoma, kraujo vėžys.
 
Įsikalbėti ligas Stano mokėjo visada. Dabar reikėjo įsikalbėti gyvenimą. Išpešti laiko trims savo vaikams.
 
Visą savo baimę, įtampą, tikėjimą, nusivylimą Stano paverčia stulbinančiai atviru, jautriu ir kinematografišku pasakojimu, neprarasdamas humoro jausmo. Greta ligoninės lovos jis žongliruoja karjeros prisiminimais – mėto juos tarsi kėglius virš išplikusios savo galvos, akrobatiškai žengdamas per trapų gyvenimo lyną ir paskui vesdamasis skaitytoją.
 
O pramogų pasaulis suka savo laimės ratą, tai bučiuodamas popiežiaus žiedą, tai išduodamas paslaptis žurnalistams. Kaip pereiti Santaros klinikų koridorius, kai į žinomą žmogų sminga daugybė akių iškritusiomis blakstienomis? O kaip – televizijos studiją akinančių prožektorių šviesoje, kurioje visa Lietuva kone kiaurai mato tavyje tūnantį vėžį? Ką pasakyti namiškiams, kaip sukaupti pinigų jų ateičiai? Galiausiai, kur rasti atsakymą į patį skaudžiausią klausimą: KODĖL AŠ?
 
"Kodėl aš?" - tai atviras ir sukrečiantis biografinis romanas. Vėžys pažadina visiškai nelauktus, autoriaus sielos gilumoje dešimtmečius tūnojusius jausmus, o likimas susidėlioja taip, kad sunku patikėti įvykių realumu. Stano istorija įkvepia ir verčia susimąstyti, ar vėžys tikrai yra baisiausia gyvenimo rykštė.
 
Paskutinio redagavimo data: 2020-04-03