Apie mus

Akcija „Lietuva skaito“



Akcija vyks iki gegužės 7 d.
Kviečiame dalyvauti!

Šiemet „Lietuva skaito!“ kviečia neįprastai. Šiai vienos dienos skaitymo skatinimo akcijai, kaip ir daugeliui kultūros renginių, teko ieškoti kitų vietų ir būdų planuotiems susitikimams ir skaitymams. Tačiau skaityti galime visur, o namuose ypač. Tad kviečiame dalytis skaitymo smagumu nuotoliniu būdu į savo skaitytojus kreipdamiesi šūkiu „Atrask klasiką!“ Juk gera literatūra yra amžina.

Jono Avyžiaus viešoji biblioteka kviečia lietuvius ir lietuviškai kalbančius pasaulio piliečius imti į rankas lietuvišką knygą ir skaityti kartu. Ieškant klasikų kūrinių, skaitytojų patogumui atviri  el. ištekliai: www.ibiblioteka.lt ir www.epavelas.lt. Naudokitės jais ir semkitės įkvėpimo iš klasikų.

Dvi savaites – nuo balandžio 23 d., Pasaulinės knygos dienos, iki gegužės 7 d., Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos, – portale www.lietuvaskaito.lt pateikiama įdomių faktų apie lietuvių literatūros klasikus, taip pat jų kūrinių sąrašai, ištraukos, skaitytojų idėjos, įskaityti tekstai.

JONO AVYŽIAUS VIEŠOJI BIBLIOTEKA – viena iš akcijos ambasadorių, nes mūsų pavadinime yra Lietuvos literatūros klasikas – JONAS AVYŽIUS.

Prie akcijos jau prisijungė kraštietis, bibliotekos bičiulis, diktorius Juozas Šalkauskas, kuris įskaitė Jono Avyžiaus romano „Sodybų tuštėjimo metas“ ištrauką. Šią ištrauką galima paklausyti https://www.youtube.com/watch?v=Y8smagjZ_9U

Kokie būtų klasikais vadinami rašytojai, jeigu gyventų šiandien, jeigu vieni su kitais bendrautų feisbuke ar instagrame? Nežinome, tačiau galime įsivaizduoti, tad kviečiame kasdien užsukti į portalą www.lietuvaskaito.lt ir akcijos „Facebook“ paskyrą.

Primename, kad prisijungti prie akcijos gali visi norintieji ir tai galima padaryti net keliais būdais:

  • nusifilmuokite prie jūsų mieste esančio klasiko paminklo, muziejaus ar memorialinės lentos skaitydami (o gal suvaidindami ar sudainuodami) klasiko kūrinio ištrauką (žinoma, nepažeisdami karantino taisyklių);
  • sukurkite kitokį plakatą klasikams: juk jie buvo įdomūs, turintys humoro jausmą, kovingi, nepaprasti, talentingi, todėl juos atsimename ir šiandien;
  • atsiųskite vaizdo siužetą, plakatą ar kitą medžiagą el. paštu info@lla.lt. Organizatoriai jais dalysis savo svetainėje. Išradingumas neliks neįvertintas: penki atsitiktinės atrankos būdu atrinkti skaitytojų įrašai ir penki plakatai bus apdovanoti akcijos „Lietuva skaito!“ prizais. 

Atraskime klasikus vėl ir vėl. Jungiamės prie akcijos ir gegužės 7-ąją garsiai sušukime „Lietuva skaito!“

Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09