Apie mus

Naujienos

  2020-05-14



Gegužės 14 d. 18 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka kviečia stebėti virtualią diskusiją „Už teisę kurti ir būti savimi“, kurią rengia Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“ kartu su partneriais – ŠAVB ir asociacija „Savarankiškas gyvenimas“.
Nuoroda https://www.youtube.com/watch?v=LUGxvzsfXQE&feature=emb_logo

„Už teisę kurti ir būti savimi“ – tai švietėjiškų renginių ciklas, kurį 2017 m. pradėjo draugija „Guboja“. Šios iniciatyvos tikslas – ginti žmonių, turinčių negalią, teises, mažinti jų socialinę atskirtį, skatinti aktyviai dalyvauti bendruomenės gyvenime, interaktyviomis, novatoriškomis priemonėmis padėti šiems žmonėms užmegzti lygiaverčius ryšius su sveikųjų visuomene, ugdyti tarpusavio pasitikėjimą, bendrystę, teikti informaciją apie neįgaliųjų poreikius, pradedant aplinkos pritaikomumu, profesiniu užimtumu ir baigiant kultūrine, kūrybine veikla.

Per trejus metus iniciatyva „aplankė“ įvairius Lietuvos miestus, o nuo šiol organizatoriai plečia savo veiklą ir keliasi ir į virtualią erdvę, tad renginiai bus prieinami net ir atokiausiems šalies kampeliams bet kuriuo metu.

Nuo gegužės 8 d. šis virtualus socialinės įtraukties projektas pasiekiamas bibliotekos svetainėje bei LSKD „Guboja“ internetiniame puslapyje www.guboja.lt. Čia apsilankiusieji gali pamatyti „Lietuvos geležinkelių“ kartu su asociacija „Savarankiškas gyvenimas“ parengtą medžiagą – joje supažindinama, kaip aptarnauti įvairias negalias turinčius žmones. Čia pateikiamos ir dienos centro „Mažoji guboja“ judesio teatro trupės spektaklio „Ilgas kelias namo“ ištraukos (rež. Povilas Krivickas).

Gegužės 14 d. virtualų projektą „Už teisę kurti ir būti savimi“ pratęs diskusija, kurioje bus kalbama apie aukštojo mokslo prieinamumą neįgaliesiems, universalųjį dizainą. Taip pat diskusijos dalyviai dalysis gyvenimiškomis istorijomis, sklaidys ydingus mitus apie neįgaliųjų savarankiškumo galimybes.

Tad visi labai kviečiami gegužės 14 d. 18 val. stebėti diskusiją socialiniame tinkle „Facebook“, paskyroje „Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“.

Diskusijos dalyviai:Viktorija Vitaitė – Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ pirmininkė;
•    Vaida Butautaitė – Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ respublikinės tarybos narė, neįgaliųjų meninės raiškos studijos „Klaipėdos guboja“ vadovė;
•    Ričardas Dubickas – asociacijos „Savarankiškas gyvenimas“ prezidentas;
•    Ekaterina Prakapene – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja;
•    Egidijus Elijošius – Šiaulių miesto mero pavaduotojas, ŠU Specialiosios pedagogikos katedros lektorius;
•    Jurgis Brūzga – dainininkas, Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ ambasadorius.
•    Gyvenimiškomis sėkmės istorijomis dalysis žmonės, turintys negalią.
Renginys iš dalies finansuojamas Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo  ministerijos lėšomis.

Paskutinio redagavimo data: 2020-05-14