Duomenų bazės

Duomenų bazės

LINGIENĖ, Kotryna

Šioje knygoje „Kitas kampas. Istorijos ir žaidimai“ Audrius Bružas, Martynas Nedzinskas, Balys Latėnas ir Kirilas Glušajevas pirmą kartą atvirai pasakoja apie improvizaciją, teatro ir gyvenimo pažinimą, vaikystę. Improvizacijos menininkai dalinasi kelionės profesionalumo link paslaptimis ir subtilybėmis.

Improvizatorių knyga kupina drąsos, veržlumo, rizikos, azarto, lygiai taip pat kaip ir jų sceninio gyvenimo akimirkos. Žaismingos stilistikos knygoje persipina atviravimai ir filosofija, prisiminimai ir saviironija, patirtys ir svajonės. Knygos autoriai sako taip gyvenimui, kūrybai ir visiems skaitytojams, ieškantiems pilnatvės ir įkvėpimo.

Vienintelis Lietuvoje profesionalus improvizacijų teatras „Kitas kampas“ buvo įkurtas 2009 m. Tai aktorių, režisierių ir muzikantų komanda, rengianti skirtingų formatų pasirodymus: spektaklius, improvizacijų kovas, improvizacijų šou. Teatras rengia seminarus, individualius ir grupinius mokymus, dalyvauja renginiuose, socialiniuose projektuose bei akcijose. Nauji ir itin sėkmingi teatro projektai – „Improvizacijos mokykla“ ir „Vilnius Comedy Fest“. 2018 metais teatras Lietuvos kultūros ministerijos pripažintas profesionaliojo meno įstaiga.
Paskutinio redagavimo data: 2020-06-02