Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-06-01



Birželio 1 dieną Kepalių bibliotekoje paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena.

„Dėmesio, vaikučiai ir tėveliai! Šiemet viskas atvirkščiai: mokslo metai baigėsi be mokyklos, o atostogos prasidės NEIŠMOKTŲ PAMOKŲ ŠALYJE“, - tokiais žodžiais Kepalių bibliotekoje prasidėjo skelbimas -  kvietimas į popietę, skirtą Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti.

Bibliotekoje vaikų laukė trys „griežtos mokytojos“ – Kepalių bendruomenės narės, prisidėjusios rengiant Vaikų dienos šventę. Vaikai buvo suskirstyti į klases, supažindinti su  mokyklos taisyklėmis, pakabintas pamokų tvarkaraštis. Jų laukė 7 pamokos, per kurias reikėjo išsiaiškinti spynos, kuria buvo užrakinta lobių skrynia, kodą.

Pirmoji pamoka visiems buvo piešimas. Klasės gavo po piešinį, vienas mokinys turėjo tiksliai nupasakoti piešinį, o kiti nematydami jį nupiešti. Po piešimo pamokos klasių jau laukė skirtingos pamokos. Matematikos pamokoje reikėjo išspręsti lygtį – rasti nežinomąjį, kuris ir buvo vienas kodo skaičius. Literatūros pamokoje iš skirtingų kortelių reikėjo sudėlioti 5 teisingus knygų pavadinimus. Įvykdę užduotį  gavo nurodą, kokio žvėries pėdomis eiti, kad rastų dar vieną kodo skaičių. Tai –  biologijos pamoka. Čia sunkiausiai sekėsi atskirti  vilko pėdas nuo lapės. Per gramatikos pamoką ketureilyje mažieji turėjo įrašyti raides, o už neteisingai įrašytą raidę – ratas aplink biblioteką. Istorijos pamokoje iš 9 pateiktų faktų reikėjo rasti tą vienintelį teisingą. Teisingas atsakymas – dar vienas kodo skaičius. Geografijos pamokoje – atvirkščiai: tarp 9 pateiktų kaimų pavadinimų reikėjo rasti vieną netinkantį (ne iš Joniškio rajono). Už teisingą atsakymą – dar vienas kodo skaičius.

Kas bent kartą suklydo ar buvo neatidus – tam spyna neatsirakino, o kas viską padarė gerai – skrynioje rado lobį: saldainių, šokolado, muilo burbulų ir balionų. Lobio neradusiems liūdėti irgi neteko: jiems ūpą pakėlė smulkios dovanėlės ir nemaži šakočio gabalai.
                                          
R. Blavaščiūnienės inf.     
 


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09