Renginiai

Muzikos terapija su Ilona Papečkyte

  2020-08-17



Rugpjūčio 17 d. Žagarės socialinių paslaugų dienos užimtumo centro lankytojams vyko muzikos terapijos užsiėmimas su muzikos terapeute Ilona Papečkyte.

Renginys prasidėjo gongo skambesiu, kuris sukvietė dalyvius į užsiėmimą lauko pavėsinėje. Viešnia pristatė savo atsivežtus įvairius muzikos instrumentus, praktiškai pademonstravo jų skleidžiamus garsus. Po teorinės dalies sekė muzikos instrumentų kuriama muzika, sužavėjusi susirinkusiuosius. Įvairiausiais instrumentais buvo išgautas vėjo švilpimas, „prišaukiamas“ lietus, mėgaujamasi jūros šniokštimu, klausomasi varpelių skambesio ir varpų gaudimo. Ir netgi varnos kranksėjimo. Renginio dalyviai patys galėjo „muzikuoti“, išgauti  melodijas, susipažinti su viešnios atsineštais nematytais perkusiniais instrumentais: kabasa (dviračio mynimo garso imitatorius), vėjo – lietaus lazdelėmis, vibrafonais, apvaliu instrumentu „vandenyno dugnas“. I. Papečkytė visus išjudino ne tik skleidžiamais įvairių muzikos instrumentų garsais, bet grodama ir dainuodama gitara. Dienos užimtumo centro lankytojai atgijo muzikos apsuptyje, taip sukurdami šviesią, šiltą nuotaiką.

Renginys organizuotas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Išlaisvink pojūčius: sensorinių skaitymų ir pojūčių erdvės įkūrimas“, kuri dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

A. Jonuitytės inf. ir nuotr. 



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09